AGF - RANDERS: ET NÆRMERE KIG PÅ LOKALOPGØRET I TAL

27.10.2023 08:22

Når vi mandag aften løber på banen på Ceres Park mod Randers, så er det 43. gang, vi møder Randers FC. Læs dig længere ned i kampens tal og fakta og få lidt ammunition med i baglommen, så du kan prikke sidemanden eller -kvinden på skulderen på mandag og sige "... vidste du, at Patrick Mortensen har scoret i tre af de seneste fire kampe mod Randers?"

Mandag aften spiller vi igen Superliga-bold på Ceres Park, når holdet fra Jyllands fjerdestørste by kommer på besøg. Det er det 43. opgør mellem AGF og Randers FC og de seneste fem opgør af den slags er endt enten med AGF-sejr eller et uafgjort resultat.

Samlet set tipper opgørene stadig i Randers’ favør med 18 sejre mod vores 10 sejre og 14 uafgjorte kampe. Det hyppigste resultat mellem de to hold er 1-1, som også var slutresultatet sidst vi mødte Randers for en måned siden på Cepheus Park.

Seneste Randers-sejr i Aarhus skal findes tilbage til august 2021 for at finde, hvor kampen mod randrusianerne endte 1-2.

Randers ligger i øjeblikket på 8. pladsen, tre point efter os på 6. pladsen. Og det er et formstærkt hold, der kommer på besøg – Randers har ikke tabt de seneste fem kampe. Vi kommer selv ind til kampen med god selvtillid efter en to-måls sejr i Lyngby. Sidst Randers vandt en kamp med to mål eller mere var tilbage i april i sidste sæson.

Det er en kamp, hvor det første mål kan blive vigtigt – i hvert fald hvis vi kigger på hvordan sæsonen er gået for de to hold efter 12 kampe.

Vi har ikke tabt, når vi scorer først – det er blevet til fire sejre og tre uafgjorte, når en AGF’er jubler først i kampen. Randers har vundet tre og spillet fire uafgjort, når de scorer første mål. Når holdene indkasserer først, så er det hverken lykkedes for AGF eller Randers at få vendt det til en sejr.

Hvis vi kigger længere ned i tallene, så er det to hold, der i flere henseender ligger tæt i statistikkerne. Begge hold har scoret syv mål i første halvleg og syv mål i anden halvleg. For AGF gælder det samme den anden vej. Vi har lukket syv mål ind i hver halvleg. Randers har lukket 11 mål ind i første halvleg og 12 mål ind i anden halvleg.

Et kig på expected goals, altså hvor mange mål et holds spil og chancer statistisk set burde give, viser at vi stadig scorer lidt under forventet – 14 mål mod en xG på 16.2 – mens Randers indtil nu har lukket lidt flere mål ind, end de burde – 23 mål inkasseret mod en xG på 19.4.

Afleveringsprocent giver heller ikke nogen klar fordel til et af holdene, vi rammer en medspiller 80.8 % af tiden, mens 79.2 % af Randers’ pasninger rammer en medspiller.

Indtil videre er AGF det hold i ligaen, der har tilladt færrest afslutninger, mens Randers er det hold, der har tilladt næstflest skud inden for rammen. De har også lukket tre mål ind på skud uden for feltet, flest i ligaen i år.

Vi kan også notere os, at vi er det eneste hold, der ikke har lukket et mål ind på hovedstød. Randers er det hold i ligaen, der har lukket flest mål ind, når de spiller på udebane.

Hvis vi kigger på spillerniveau, så ligger Patrick Mortensen stadig rigtig godt til – han er helt i top i ligaen, når vi kigger på mål plus assists, hvor anførerens fem mål og tre assists rækker til en andenplads. Randers er et af fem hold i Superligaen, som Mortensen har lavet seks Superligamål mod - tre af dem i de seneste fire kampe.

Stephen Odey fra Randers ligger på en delt 12. plads med tre mål og to assists. Begge spillere scorede i sæsonens første møde i Randers og det var sørme også Mortensen og Odey, der stod for scoringerne sidst vi mødte Randers på Ceres Park.

En anden spiller som det giver god mening at hold et vågent øje med lejesvenden Lasso Coulibaly. Han har nemlig scoret halvdelen af sine Superligamål på Ceres Park – begge for FC Nordsjælland, da de var på besøg d. 5. september 2022 og d. 14. maj 2023. Coulibaly har scoret i sine seneste to kampe for Randers – og lagde op til Odeys mål i sæsonens første møde.

Rent defensivt er det også et solidt midterforsvar vi skal op imod – Daniel Høegh og Wessel Dammers ligger på en tredje- og fjerdeplads i vundne dueller indtil videre. Frederik Tingager er ikke langt bagefter på en syvendeplads.

Vi ser frem til endnu et intenst opgør mod naboerne fra nord og glæder os til at se mange aarhusianere på lægterne på Ceres Park. Læs mere om kampen og kampdagens information her.

Du kan også nå at få skaffet dig en billet til mandagens lokalopgør - det gør du lige her.