FC NORDSJÆLLAND VENTER PÅ SØNDAG

22.11.2023 08:30

Næste udfordring er FC Nordsjælland i Farum, hvor vi har gode minder fra seneste besøg.

Søndag tager vi hul på slutspurten i 3F Superligaen anno 2023 med en udekamp i Farum mod FC Nordsjælland. Det er runde 16 i 3F Superligaen og vi kommer ind til kampen på ryggen af en sejr i seneste Superliga-kamp efter vi vandt 2-0 over Viborg FF, mens vores værter på søndag måtte se sig slået af FC Midtjylland med samme cifre i deres seneste kamp.

Det betyder, at vi inden kampen er nummer seks i ligaen med 24 point - blot et færre end FCN på femtepladsen. Så med en sejr på søndag kan vi altså passere nordsjællænderne i Superligaen.

Og det er da også os i AGF, der har revanche til gode efter vi tabte denne sæsons første møde med FCN 1-3 i Aarhus tilbage i en bøvlet kamp i runde 2 på Ceres Park.

Og paradoksalt nok har vi haft lidt bedre styr på FCN i Farum end i Aarhus i de senere år. Vi skal således tilbage til april 2021 for at finde seneste nederlag på Right to Dream Park og senest udekamp i Farum blev i foråret vundet 1-0 på mål af Mikael Anderson. Også Nicolai Poulsen har scoret mod FCN i 2023, da han stod bag vores seneste superliga-mål mod nordsjællænderne.

I de seneste kampe mod FCN har målscoringen været relativ lav, når vi har mødt FC Nordsjælland - dog med en undtagelse på 1-3 i seneste kamp.

I de seneste otte kampe mod FCN har vi formået at score og historisk set bliver der scoret i gennemsnit 2.95, når de to hold står overfor hinanden. Og det er da også kun sket to gange de sidste 21 år, at de to hold har spillet 0-0 i 3F Superligaen.

Dog har værterne haft svært ved at få scoret på seneste, hvor det kun er Hvidovre IF, som har scoret færre mål end FCN i oktober og november. Vi har i AGF scoret ni mål siden runde 10, mens FCN er på fire styks.

Måske vores mål på søndag kan komme fra Tobias Bech, der har fortsat sin målstime med to mål for U21 landsholdet i den pause, vi netop er kommet ud af. Og Tobias er da også den spiller i 3F Superligaen med flest mål i de seneste fire kampe, hvilket måske er et resultat af, at Bech også er den spiller i ligaen, som har flest afslutninger på mål i samme periode.

Kampen på søndag bliver det 57'ende møde med FCN i 3F Superligaens historie, hvor FCN har vundet 26, mens vi er noteret for 16 sejre. Men i de senere år har vi haft fint styr på FCN, der “blot” har vundet tre af de sidste 10 kampe mod os i 3F Superligaen og altså ikke har kunne knækkes os på eget ”græs” i de sidste fire kampe på Right to Dream Park.

Formår vi at tage en sejr på søndag vil det dog kun være anden gang i Superligaen, at vi har vundet to i træk i Farum. Senest det skete var i 2009/2010 sæsonen.

Vi går dog ind til kampen med bevidstheden om, at det har været okay på udebane de seneste par måneder, hvor seneste nederlag var i Viborg den 1. oktober. Og siden har vi ikke tabt - hverken ude eller hjemme.

Så det er med selvtillid at vi søndag rejser til Farum og kunstgræsset på Right to Dream Park, hvor der ofte er mange medrejsende AGF’ere med. Det håber vi også er tilfældet på søndag, så vi sammen kan fortsætte den gode stime ind i slutspurten på 2023.

Køb billetter her >>>