AGF KVINDEFODBOLD: U19 TIL NORDISKE MESTERSKABER

13.11.2023 07:32

AGF's kvindefodbolds U19 hold repræsenterer Danmark ved de første Nordiske Mesterskaber for klubhold.

Til februar næste år skrives der historie i dansk ungdomsfodbold, når det første Nordiske Mesterskab for de ældste pige talenthold spilles i Sverige.

Her deltager de to bedste hold fra de nordiske lande i kampen om det allerførste Nordiske Mesterskab for klubhold.

Og fra Danmark deltager AGF’s U18 pigehold, som blev mester og pokalvinder i sidste sæson. Holdet er nu rykket op i den nye DM U19 liga, men vil altså repræsentere AGF til NM som et led i holdets vinteropstart.

- Det er fantastisk, at vi kan sende vores dygtige U19 hold til de første Nordiske Mesterskaber. Pigerne havde en suveræn sæson sidste år, der kulminerede med ”The Double” og er fortsat i denne sæson, hvor de igen er med i toppen af DM ligaen. Så det bliver alletiders mulighed for dem, for at måle sig med de bedste hold i Norden.

- Det er en god mulighed for at få international matchning og give spillerne en anden oplevelse. Vi ser frem til et godt mesterskab hvor vi er stolte og beærede over at få lov at repræsentere Danmark i nordisk sammenhæng, siger chef for AGF Kvindefodbold, Marie Greve.

Udover AGF deltager også et hold fra FC Nordsjælland som repræsentanter for Danmark i turneringen, som også har deltagelse af hold fra Sverige, Norge og Finland.

-  Ved at matche de danske spillere på det højeste niveau vil det hjælpe dem med at bygge på i deres udvikling og klæde dem godt på til fremtiden. Turneringen vil altså gavne dansk kvindefodbold på både national- og klubplan, siger Anders Gerber, der Talentudviklingschef i DBU.

Det første NM afvikles fra 31. januar til 4. februar i Borås i Sverige.