AGF KVINDEFODBOLD: MEDAJLESLUTSPILLET KOM I HUS I AALBORG

09.12.2023 17:16

For første gang i AGF Kvindefodbolds historie blev der i dag sikret en plads i forårets medajleslutspil.

Lørdag middag stod årets sidste kamp på udebane for døren, da vi gæstede Aalborg Portland Park til opgøret mod AaB. I dag havde vi chancen for at sikre os en plads i top-6 og Gjensidige Kvindeligas slutspil – Et pres, vi selv havde svært ved at lægge fra os, da først kampen var fløjtet i gang.

 

Det blev en svær og rodet start på opgøret for begge mandskaber, som prægede hele første halvleg. Hverken værter eller gæster kunne spille sig til chancer, og bolden befandt sig hovedsageligt i midten af banen. Det var først, da uret rundede den første halve time, at Bri Visalli havde et forsøg på mål, da hun fintede sig forbi to forsvarsspillere.

 

Da vi havde svært ved at få spillet til at fungere, blev andre kræfter i form af Mathilde Rasmussen og rutinerede Sofie Bloch skiftet ind. Det gav dog ikke yderligere afslutninger, og vi kunne gå til pause med stillingen 0-0.

2 halvleg

 

Det var som et andet mandskab, der kom på banen efter pausen. Presset var ikke længere til at se, og AGF’s kvinder spillede med aggressivitet og glæde i øjnene. Resultatet kom også deraf, og efter 51 minutter kunne Sarah Dyrehauge skyde sig på måltavlen til stor forløsning for alle i blå. Der kom en tilbagelægning til målmanden, men Sofie Bloch var hurtig på fødderne og stjal bolden. Den kom videre til Mathilde Rasmussen, der ikke selv så muligheden for afslutningen og sendte den videre til Dyrehauge, der eksekverede med stor kvalitet.

 

Målet gav blod på tanden og gav anledning til et mere offensivt spil fra AGF’s side af. Kathrine Spanner blev skiftet ind, men måtte udgå efter kun syv minutters spilletid efter kontakt med en rød-hvid spiller, der ganske vist kom til at sende en albue afsted mod Spanners øje. 

 

Det var ikke just kønt spil på Aalborg Portland Park, men begge hold gav sig i alle dueller, og ingen kom let til stålet. Sejren skulle kæmpes hjem, og det måtte vi sige, at den gjorde. Det var intense slutminutter, hvor samtlige spillere på bænken måtte kigge nervøst til eller gemme ansigtet i hænderne i spænding på, om føringen holdt hele vejen.

 

Da slutfløjtet lød, betød det ikke kun en 1-0 sejr og tre point. Men det betød, at AGF Kvindefodbold for første gang i historien skal spille medajleslutspil i foråret til stor forløsning for flere spillere, som også måtte lade tårene trille i ren lettelse og begejstring.

 

Dog går AGF’s kvinder ikke just på juleferie endnu, da sidste runde af Gjensidige Kvindeliga venter. Årets sidste hjemmekamp spilles næste lørdag d. 16. december på Ceres Park kl. 14, når vi tager imod Fortuna Hjørring. Vi glæder os til at se folk på stadion til støtte og til fejring af holdets præstation.  

 

AaB Women vs. AGF Kvindefodbold / 13 runde i Gjensidige Kvindeliga / Aalborg Portland Park / 9.12.2023

1-0 (0-0)

51’ 0-1: Sarah Dyrehauge

 

AGF’s trup:

Katrine Svane, Tina Fremo, Ally Green, Julianne Ross, Mathilda McNamara, Sarah Sundahl (65’ Kathrine Spanner, 72’ Emma Hoppe), Sarah Dyrehauge, Bri Visalli, Mariann Høgh (32’ Mathilde Rasmussen), Mie Lerche (32’ Sofie Bloch), Julie Mathiasen