NYT LOKALOPGØR VENTER EFTER PINSE

25.05.2023 20:32

Randers FC er næste opgave for 3F Superligaen.

Det er snart Pinse. Ordet Pinse kommer af det græske ord for halvtredsindstyvende.

Så mange gange har vi ikke mødt Randers FC i 3F Superligaen, men næsten. 40 gange er lokalopgøret således blevet afviklet i Superligaen. Og efter pinse kan vi se frem til kamp 41 mellem Randers og Aarhus, når Randers FC tager imod os på Cepheus Park tirsdag den 30. maj kl. 19.

Det er næstsidste runde i Mesterskabsspillet, hvor vi stadig kan nå medaljer, og vi vil med en sejr i Randers kunne tage et godt skridt på vejen.

Og vi rejser tirsdag da også nord på med en god portion selvtillid efter det seneste besøg i Randers som de fleste måske nok husker endte med en 2-1 sejr i en kamp, der bragte os i top seks.

Det var tredje sejr til os set hen over de seneste 10 kampe mod Randers FC, hvor fem er endt uden en vinder og Randers FC altså har tage to sejre. Formår vi at tage endnu en sejr eller blot point på tirsdag vil vi i øvrigt være det hold i 3F Superligaen, som Randers FC har mødt flest gange i et slutspil uden at vinde.

Begge hold kommer ind til kampen oven på et nederlag. Vi tabte som bekendt i Parken, mens Randers FC også tabte på Sjælland, hvor de mødte FC Nordsjælland.

Og i det hele taget er formen lige nu ikke så god hos kronjyderne, som kommer ind til kampen oven på fire nederlag på stribe, hvor vi i mod har en lidt bedre form med to sejre, en deler og et nederlag i de seneste fire kampe.

Og nu hvor vi bliver i Jylland og skal en tur til Randers, kan vi også med selvtillid konstatere, at vi ikke har tabt til et hold udenfor København siden 9. oktober sidste år, hvor vi tabte til FC Midtjylland.

Selv om det altså blev til et nederlag i Parken i seneste runde, kan vi igen tage på udebane med selvtillid al den stund, at vi blot har indkasseret fem nederlag væk fra Aarhus i hele den her sæson - to af dem her i 2023 - og vi har blot tabt en enkelt kamp i Randers siden oktober 2019.

Endnu en gang kan gutterne på tirsdag se frem til en fremragende opbakning fra et udvidet udebaneafsnit i Randers, hvor der sandsynligvis bliver udsolgt.

Det betyder, at 2.400 AGF’ere på tirsdag tager turen til Randers for at bakke gutterne op i årets sidste udekamp, der altså bliver en rigtig spændende en af slagsen, hvor der både er point og lokal østjysk ære på spil i den 41’ende udgave af lokalopgøret mod Randers FC.

I vores gamecenter kan du se mere om kampen og højdepunkter fra de seneste ti kampe.