AGF PÅ FOLKEMØDET OM MÆNDS SUNDHED

16.06.2023 14:10

Kan kærlighed til fodbold og tværfagligt samarbejde kombineres og bidrage til bedre sundhed for mænd? Det forsøgte et panel i dag med AGF at finde ud af på Folkemødet på Bornholm.

AGF, Steno Centrene og Aarhus Kommune gik tidligere i år sammen i et forskningsprojekt, som skal undersøge om mænd kan mobiliseres til at forbedre deres sundhed gennem sunde fællesskaber og motionstilbud udbudt af idrætsklubber. Og i de næste tre år vil vi designe, skabe og teste fællesskab for mænd, hvor sundhed er på dagsordenen.

Steno Centrene er regionale videns- og udviklingscentre for forebyggelse, behandling og forskning inden for diabetes. De ejes af de fem regioner og bygger på donationer fra Novo Nordisk Fonden.

Se mere om vores samarbejde her >>>

På Folkemødet på Bornholm havde Steno i dag fredag inviteret til debat om mænds sundhed, hvor en stærk startopstilling i panelet blev styret af Viaplays fodboldkommentator, Daniel Ortved. Med på video var AGF-fans, der bød ind med deres syn på sundhed og hvad et fællesskab kunne betyde for at forbedre sin sundhed.

Panelet bestod derudover af Lene Bruun Sund By Netværket - WHO's danske netværk, Frans Hammer, Danmarks Idrætsforbund, Anders Lund Madsen og så Thomas Unterschlag som mange nok kender som stadionspeaker på Ceres Park, men som til dagligt arbejder med netop mænds fællesskaber og sundhed hos Aarhus Kommune. Og endelig deltog også AGF’s medarbejder på bæredygtighed og CSR, Sine Hausner, der står i spidsen for AGF’s samarbejde med Steno.

- Det er fællesskabet på lægterne, vi skal bygge videre på. Men vi kan ikke løfte den agenda alene. Det er derfor, vi er indgået i det her samarbejde med Steno Diabetes Centrene. Vi er eksperter i at skabe et fællesskab og mobilisere folk til at møde op. Så skal vi samarbejde med andre eksperter inden for sundhed og forebyggelse, sagde sine Hausner blandt andet i det lune debat-telt.

Tak for en dejlig konstruktiv og informativ debat. Vi glæder os til det fremtidige samarbejde med Steno og Aarhus Kommune om at fremme sundheden.