AGF KVINDEFODBOLD: YOUNG GUNS I DOBBELT POKALTRIUMF

07.06.2023 19:22

Mens det ikke lykkes drengene fra U17 at hente en pokal hjem, da de onsdag aften spillede pokalfinale, så var der anderledes pokallykke hos AGF U18 DM og U16 DM piger.

Samtidig med drengen spillede pigerne nemlig også pokalfinale onsdag aften - henholdsvis i Givskud, hvor U18 DM mødte Varde og i Silkeborg, hvor U16 på Jysk Park mødte Vildbjerg SF, der også spiller i DM rækken.

I turneringen er U18 stadig i spil til guldet, så onsdag aften var der mulighed for at tage første stik i drømmen om "The Double".

Men det holdt hårdt med de AGF-mål, der i så fald skulle til. Og det var faktisk Varde, der kom bedst fra start med en stor chance. Men målvogter Camilla Bonde holdt kampen uden mål.

AGF var tæt på ved Mie Lerche i første halvleg, men ellers var det ikke en begivenhedsrig første omgang, der endte uden mål.

Det gjorde anden halvleg ikke, og desværre for AGF var det Varde, der først kom på tavlen. Men pigerne kæmpede sig flot tilbage og Mie Lerche kunne udligne.

AGF kæmpede bragt for at vinde i ordinær spilletid, men der blev ikke scoret mere og det skulle afgøres på straffespark. Her vandt AGF og dermed altså også pokalen.

Også pokal til U16
Også AGF U16 DM pigehold tog pokalen i aften - og det for andet år i træk.

Modstanderne var et velkendt mandskab fra Vildbjerg SF, som også spiller i DM rækken. Men på forhånd var AGF nok favoritter. Og AGF skabte da også masser af chancer fra kampen start, men en stærk Vildbjerg keeper holdt os fra fadet og ved pausen var der ikke scoret endnu.

Men i anden halvleg kom der gang i målscoringen. Sophia Parkegaard sørgede for det første mål efterfulgt af Hannah Beckmann, der få minutter efter kunne øge stillingen til 2-0. Offensiven pressede på, og Sophia Parkegaard havde flere mål i benene. Ikke bare ét men to, så udover en pokaltitel kunne hun også glæde sig over over et hattrick i en pokalfinale.

Vildbjerg kom til sidst også på tavlen, men det var for sent og U16 vandt derfor pokalfinalen med flotte 4-1.