3F SUPERLIGA: SÆSONEN I TAL

15.06.2023 09:48

3F Superligaen er gået på sommerferie og så er det ofte en god tid til at samle lidt op på den forgangne sæson. Det gør vi her i tal og overskriftsform, hvor vi ser tilbage på en sæson, der jo betød bronzemedaljer og en plads i Europa.

AGF endte med 51 point og med ligaens bedste defensiv målt på indkasserede mål, hvor vi har lukket færreste mål ind af alle hold. Seks gange spillede vi til nul i Aarhus og fem gange på udebane.

Målmand Jesper Hansen noterede sig da også for 11 clean sheets i en sæson, hvor han også slog rekorden i Superligaen for flest clean sheets nogensinde, hvor han nu er på 128 i alt.

Vi sluttede som det bedste hold i Jylland og som det næstbedste hold i 2023 med et pointsnit på 1.93 - kun overgået af mestrene fra FC København.

Vi har vundet 14 kampe. Spillet ni uafgjort og tabt ni. Hjemme i Ceres Park har vi kun tabt tre kampe i sæsonens løb og er ubesejret i 2023.

Topscorer for AGF blev Patrick Mortensen med 16 mål i en sæson, hvor Mortensen også satte sig på AGF-tronen i 3F Superligaen med flest mål for AGF nogensinde i ligaen.

Mortensen imponerede også på straffespark i denne sæson, hvor han scorede på seks ud af seks mulige og nu er på i alt 17 scoringer på lige så mange forsøg fra pletten. Dermed er han den suverænt mest sikre skytte i 3F Superligaens historie.

Med 582 vundne luftdueller er vi det bedste hold i de øvre luftlag i hele ligaen. Vi er også det hold med tredje-flest afslutninger på hovedstød og Patrick Mortensen er den spiller, der har scoret flest mål på hovedstød.

Og apropos vundne dueller, så kommer Frederik Tingager ind på den lokale avis’ Århus Stiftstidendes kåring af forårets profil efter Tingager fik de højeste karakterer i avisens bedømmelse af vores kampe. Med 103 vundne luftdueller er Tingager da også den spiller i 3F Superligaen, der har vundet flest dueller i sæsonens løb.

Når det kommer til de lange afleveringer, er vi 3F Superligaens bedste hold til at slå lange afleveringer med 1.031 succesfulde lange afleveringer i løbet af sæsonen.

Med 4.7 er AGF det hold i ligaen med det højeste xG på dødbolde. Det er en indikator på, hvor store chancer man skaber på standardsituationer og på kvaliteten af en afslutning.

Største sejr i 3F Superligaen var på beskedne 3-0, mens vi vandt 8-0 over Vatanspor i Pokalen. Største nederlag var på 0-2 - den eneste gang vi har tabt med mere end et mål, hvor det sidste ovenikøbet blev scoret mod os i overtiden.

I de sidste ni runder var der en AGF’er repræsenteret på Rundens Hold. Højdespringeren på Rundens Hold fra AGF var Yann Bisseck med otte udtagelser. Se mere om sæsonens Rundens Hold her >>>

Tobias Mølgaard, Patrick Mortensen, Jesper Hansen og Yann Bisseck er startet inde i 32 kampe ud af 32 mulige. Og Hansen og Bisseck er to ud af kun fem spillere i hele ligaen, der har fået fuld spilletid i sæsonen.

I alt har 406.000 tilskuere set vores Superliga-hold i sæsonens løb. Hjemme i Aarhus har vi haft et rekordhøjt snit i denne sæson på 14.558. Det er en stigning på 46.5 % i forhold til seneste sæson og den næsthøjeste stigning i hele ligaen.

Ikke én eneste gang var vi under 10.000 i Ceres Park, hvilket aldrig er sket før. Halvdelen af kampene på Ceres Park (8) var udsolgt til en 3F Superliga-kamp i den forgangne sæson. Det er heller aldrig sket før.

28 spillere har fået spilletid i sæsonens løb. Kun AC Horsens har brugt færre spiller i sæsonens løb. Patrick Mortensen med mest spilletid og Mathias Sauer med mindst.

Syv spillere med en baggrund på AGF’s ungdomsakademi har fået spilletid 3F Superligaen i sæsonens løb. Det er 25 % af gruppen af benyttede spiller.

AGF er et af de hold i 3F Superliga-sæsonen, der har benyttet færrest spillere med et udenlandsk pas.

Den yngste spiller til at spille 3F Superliga i sæsonen er Adam Daghim med sine 17 år, mens Jesper Hansen er den ældste spiller med 38 år.

Den nye sæson starter den 23. juli med Aarhus Walk og en kamp mod Vejle Boldklub.

Dyk ned i flere tal hos 3F Superligaen