MIKKEL DUELUND VENDER HJEM TIL AARHUS

29.01.2023 18:37

Han har spillet her som barn. Nu vender Mikkel Duelund tilbage til AGF.

Vi er glade for at kunne fortælle, at Mikkel Duelund er nyeste mand i hvidt efter vi har hentet den 25-årige offensive midtbanespiller i den hollandske klub NEC Nijmegen, hvor han har spillet i halvandet år på lån fra den ukrainske storklub, Dynamo Kiev.

- Det er en stor fornøjelse at kunne byde Mikkel velkommen tilbage i AGF og i 3F Superligaen, hvor han tidligere har været en profil. Han kommer nu tilbage til Danmark med en god erfaring, og han bliver med sit offensive drev og sin gode teknik en spændende og stærk tilføjelse til vores trup, siger sportschef i AGF, Stig Inge Bjørnebye.

Fortid i samarbejdsklubber
Dermed vender Mikkel Duelund tilbage til den by, hvor det hele startede, da Duelund startede med at spille fodbold i Virup IF i Hjortshøj. Siden var han forbi de århusianske klubber; VRI, HEI og Skovbakken inden han som 11-årig skiftede til AGF. Tre år efter gik turen til FC Midtjylland, hvor han fik sit gennembrud som seniorspiller og fik debut i 3F Superligaen i 2015.

Efter næsten 100 Superliga-kampe skiftede Duelund i 2018 til Dynamo Kiev. Han er siden rykket til hollandsk fodbold, hvor han er noteret for 41 kampe for Nijmegen. Senest spillede han lørdag aften, da Nijmegen mødte Sparta Rotterdam. Nu gælder det så Aarhus og barndomsklubben AGF - nu som voksen.

En speciel følelse
- Det er en god og speciel følelse at være tilbage igen. Og selv om der er sket meget med nye ansigter, faciliteter, klubhus og generelt i hele klubben siden, så føles det som at komme hjem - så jeg er enormt glad for, at det er lykkes.

- Jeg har haft lyst til at komme til AGF længe og nu var timingen rigtig. Det har været min drøm at spille for AGF siden jeg som barn var bolddreng, når vi spillede på Ceres Park - så jeg glæder mig meget til at løbe ind på Ceres Park som spiller.

- Jeg har lært meget i min tid ude og er sulten for at komme hjem og give alt for AGF, siger Mikkel Duelund, som har skrevet en kontrakt med os frem til udgangen af sæsonen.

- Begge parter har stærk og positiv indstilling om, at vi senere kan lave et længere samarbejde. Men på grund af de særlige omstændigheder i forhold til Kiev, er vi startet med en kortere aftale med Mikkel, tilføjer sportschef, Stig Inge Bjørnebye.