PLADS TIL ALLE: AGF TILSLUTTER SIG SOLSIKKEPROGRAMMET

22.02.2023 09:04

En grøn snor med solsikker skal gøre et besøg til AGF’s hjemmekampe på Ceres Park lettere og mere behageligt for fans med et usynligt handicap.

Hvis man ser en person i kørestol, giver man plads i døren eller man hjælper en blind person med at fortælle, hvornår Letbanen stopper. Men hvad med de personer, der har et usynligt handicap? De oplever ofte en undren, utålmodighed eller måske endda en irritation fra deres omgivelser, fordi de kan have et behov, vi andre ikke forstår eller forventer i en given situation.

Det kan for eksempel være, hvis man spørger om prisen flere gange, fordi man har nedsat hørelse eller demens. Eller måske spørger om noget, der står på et skilt, fordi man er ordblind eller har et nedsat syn. Hvordan tager vi hensyn til dem? Det gør vi med Solsikkesnoren, der er internationalt symbol, som viser, at bæreren har et usynligt handicap.

Nu tilslutter AGF sig Solsikkeprogrammet, som betyder, at mennesker med et usynligt handicap fremover kan få udleveret en Solsikkesnor i en særlig AGF-udgave som kan bruges til AGF’s hjemmekampe. Dermed kan AGF være med til at sikre, at der bliver taget de nødvendige hensyn til mennesker med et usynligt handicap. Samtidig uddanner vi vores servicemedarbejdere og frontpersonale sig i Solsikkeprogrammet, der gør medarbejderne i stand til at afkode snoren og dermed forstå behovet for ekstra hjælp og tålmodighed.

- Det ligger os meget på sinde, at alle på Ceres Park skal have en så god oplevelse som muligt, når AGF spiller hjemme. Her kan vi med et mindre - men for de berørte et meget væsentligt tiltag - tage et ansvar for de gæster og fans som har et usynligt handicap og som nu kan blive tryggere i deres oplevelse til vores kampe. Det er en simpel måde, hvorpå vi kan udvise den nødvendige empati og forståelse, og vi glæder os til at tage hul på programmet og byde dets brugere velkommen på Ceres Park, siger bæredygtighedsansvarlig i AGF, Sine Hausner.

- Med Solsikkesnoren signalerer man tydeligt til omverden, at man kan have behov for lidt ekstra tid, tålmodighed eller hjælp. Vi er meget glade for, at AGF nu også deltager i Solsikkeprogrammet, så man kan komme på stadion og være tryg. Fodboldkampe kan være et udfordrende miljø, hvis man har et usynligt handicap - derfor er forståelse en stor hjælp, og det er godt, at man nu også kan få hjælp af en Solsikkesnor ved AGF’s hjemmekampe, siger Stine Marsal, der er Nordic Regional Director for Solsikkeprogrammet.

Første gang man kan benytte sig af Solsikkesnoren - som der bliver lavet en særlig AGF-udgave af - er ved AGF’s hjemmekamp mod Silkeborg IF den 26. februar. Men allerede fra i dag den 22. februar kan man hente en Solsikkesnor i AGF’s Fanshop, hvis man har et usynligt handicap. Solsikkesnoren udleveres uden spørgsmål.


Om Solsikkeprogrammet:
Solsikkeprogrammet arbejder for at skabe og øge trygheden i mødet mellem mennesker, der lever med usynlige handicap, og alle andre mennesker. Det sker ved at udbrede viden om usynlige handicap og ved hjælp af Solsikkesnoren. Solsikkesnoren kan bæres af alle, der lever med et usynligt handicap - f.eks. hjerneskade, angst, ADHD, tourettes, autisme og demens mv. Snoren kan bæres af både børn og voksne.

Solsikkeprogrammet og Solsikkesnoren blev skabt i 2016, da Gatwick Lufthavn i London ønskede at give passagerer med usynlige handicap en bedre og mere tryg rejseoplevelse. I samarbejde med forskellige handicaporganisationer skabte man Solsikkesnoren; en gul solsikke på en grøn baggrund - et diskret, men synligt symbol til omgivelserne, at man kan have brug for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp. Som medlem af Solsikkeprogrammet forpligter man sig til at udlevere programmets symboler og til at uddanne relevante medarbejdere om programmet.