SEJR I KØBENHAVN

03.12.2023 19:03

En underholdende og dramatisk kamp i Parken endte søndag aften med århusiansk sejr.

Søndag aften var vi en tur i Parken til en stor kamp mellem landets to største byer. AGF mod FC København stod på programmet på københavnernes hjemmebane, som var en kold affære i aftes. Men det holdt ikke publikum tilbage, som var mødt talstærkt op. Blandt andre næsten 2.000 århusianerne på et udvidet udebaneafsnit, hvor fra holdet blev bakket varmt op hele kampen igennem.

Og de mange medrejsende fik en god start at se fra AGF, da vi allerede efter ni minutter kom foran, da et godt hjørnespark fra Links gav lidt roderi i FCK’s lille felt. Her var Nicolai Poulsen over bolden som en høg over en vintertræt skovmus og Poulsen kunne bringe os foran i sin 284’ende Superliga-kamp.

Målet fik værterne til at skubbe mere på i jagten på en udligning og vores stærke defensiv kom dermed på arbejde fra starten af. Men vi var i kontrol og solide, og modsat søgte Patrick Mortensen og Tobias Bech omstillingerne i en stærk indledning på kampen i Parken.

Værterne kom således først til den første reelle chance, da Vavro sparkede hårdt udefra efter tyve minutter, men over Jesper Hansens mål.

Men vi fortsatte med at skabe muligheder og fik tilkæmpet os flere hjørnespark. På et af dem steg Frederik Tingager højest og kunne bringe os foran 0-2.

Hen mod pausen pressede værterne for alvor på og fik også tilspillet sig flere store chancer, som de på en anden dag godt kunne ha’ scoret på. Men takket været solidt defensivt arbejde kunne vi gå til pause foran med to efter en flot første omgang af AGF’erne - både på banen og på det velbesøgte udebaneafsnit i Parken.

2. halvleg

Værterne kom ud for fuld blæs i anden omgang i jagten på et mål og efter kun et minut fik Eric Kahl flot tacklet en stor chance væk i vores felt. Og AGF-forsvaret fik sin sag fra anden halvlegs indledning med stort FCK-pres ned mod deres egne fans.

Inden en time var spillet, fik FCK udbytte af deres pres, da Achouri reducerede til 1-2. Kort efter var det dog lige ved, at det var os, som fik scoret igen, da Patrick Mortensen headede på overliggeren med en flot aktion.

FC København var nu blevet vækket af deres reducering og da vi rundede en time af kampen, måtte Jesper Hansen ud i to flotte redninger på først et langskud og derefter et hjørnespark, hvor han fik en stærk arm på.

Kort efter måtte Hansen igen hive en god redning op, da det brændte på foran det århusianske mål endnu en gang. Og generelt var vi i perioder i anden omgang presset langt tilbage og måtte grave dybt for at holde værterne fra udligningen.

Og til sidst brændte det for alvor på. Blandt andet havde FCK bolden i nettet, men målet blev underkendt for offside. Til sidst kunne vi række armene i vejret og glæde os over en sejr i Parken.

Med dagens kamp er der ikke flere kampe i 3F Superligaen i år. Og med resultatet i Parken overvintrer vi nu på en 4. plads med 28 point

Men vi kan langt fra gå på vinterpause, da vi jo kan se frem til en kvartfinale mod Brøndby IF over to kampe i næste uge. Den første er torsdag den 7. december i Ceres Park kl 18. Find billet til den kamp lige her. Via linket finder man også billet til returopgøret i Brøndby søndag 10. december.

FCK vs. AGF / 3F Superligaen Runde 17 / Parken / 3.12 2023
0-0 (0-2)
9’ 0-1: Nicolai Poulsen

34’ 0-2: Frederik Tingager

57’ 1-2: Achouri