AGF KVINDEFODBOLD: ÅRET SLUTTEDE MED EN DELER

16.12.2023 15:04

Årets sidste kamp endte med 2-2 deler i kampen mod Fortuna Hjørring.

Lørdag middag var det tid til årets sidste kamp, da vi spillede mod Fortuna Hjørring i Fynske Bank Arena, der ligesom os også skal spille med i forårets medajleslutspil af Gjensidige Kvindeligaen. Før kampens start blev der uddelt blomster og roser til Julie Poulsen, Nathalie Jørgensen, Sofie Bloch og assistenttræner Nicklas Ørbæk for deres tid i AGF Kvindefodbold, da de ikke fortsætter i klubben efter jul.

Svane kom ellers godt fra start i målet, da hun leverede en stor redning kun få minutter inde fra en oplagt mulighed for gæsterne fra Fortuna Hjørring. De svarede dog igen kort efter og bragte sig foran efter 10 minutters spilletid. Det blev en svær start på kampen, som AGF’s kvinder skulle ryste af sig.

Det var ikke mange afslutninger, der kom mod mål, hvilket gjaldt for begge hold. Det var derimod det defensive spil, der prægede halvlegen, hvor vores bagerste kæde gjorde et stærkt stykke arbejde. Dertil gjorde Hjørring sig i hårde fysiske dueller, hvor der blev gået til stålet.

Halvvejs inde måtte Sarah Sundahl udgå med et vrid i foden efter et sammenstød med en medspiller, hvortil Kathrine Spanner.

Mod halvlegens slutning kom udligningen så, da Ally Green scorede på en hjørnesparkskombination. Et flot mål, der snoede sig om Hjørring målmand og landende i hjørnet af nettet. Vi gik derfor til pause med stillingen 1-1.

Igen kom Hjørring bedst fra start, da de scorede efter kun fire minutters spilletid inde i 2. halvlegen. Men modsat i første, gav det ild i øjnene og blod på tanden hos de hvidklædte spillere.

Nye kræfter kom på banen, hvor bl.a. Sofie Bloch gik fra banen med klapsalver, da hun mod dagens kamp havde meddelt, at hun indstiller fodboldkarrieren, og det dermed var de sidste professionelle fodboldminutter for hendes vedkommende.

Det var et tændt AGF-hold, der havde momentum på banen. Udligningen blev jagtet, og der var flere store muligheder, som blot manglede de allersidste procent for at havne på måltavlen – Til stor frustration til tider. Særligt Tina Fremo og Bri Visalli, som har haft målnæser i efteråret, havde afslutninger på stolpen eller få centimeter fra stregen.

Vi skulle først til kampens afgørende minutter, før udligningen atter engang kom. Det blev unge Mie Lerche, der afsluttede efteråret med en vigtig scoring i feltet, som sikrede en uafgjort og ét enkelt point til tabellen.

Nu venter en lang og velfortjent vinterpause, inden det går løs med medajleslutspillet til foråret

AGF Kvindefodbold vs. Fortuna Hjørring / Runde 14, Gjensidige Kvindeliga / Fynske Bank Arena / 16.12 2023

2-2 (1-1)

11’ 0-1: Rikke Dybdal
42’ 1-1: Ally Green
49’ 1-2: Anastacia Pobegaylo
89’ 2-2: Mie Lerche