DEMENS-INDSATS I FOKUS I CERES PARK

24.04.2023 18:27

Søndag i Ceres Park blev en dag med fokus på demensindsatsen i Aarhus Kommune - og en flot pris til fodboldprojektet FC Demens.

Da 3F Superligaen søndag spillede hjemme på et udsolgt Ceres Park markerede vi samtidig et nyt samarbejde med Aarhus Kommune om en indsats for en demens-venlig by. Derfor havde vi besøg af mere end 50 dement-ramte og deres pårørende, som havde en herlig eftermiddag.

Dagen startede i AL Bank Fanzonen, hvor Aarhus Kommune havde opstillet en stand og fortalte om arbejdet med demens-venlig by. Og mange nysgerrige deltog i konkurrencer og fik oplysning og viden om sygdommen og om, hvordan bedst lever med den og holder den i skak.

Ved kampen havde vi også besøg af FC Demens som sammen med DBU samler dement-ramte i Aarhus om fodbolden. FC Demens er et motionstilbud fra DBU til mennesker med demenslignende symptomer eller demens i tidligt stadie. I Aarhus træner FC Demens hos AGF’s samarbejdsklub, ASA.

Både spillere og trænerne fra FC Demens var med til kampen, og for trænerne var der en overraskelse i pausen, da de modtog ”Årets demensvenlige ildsjæl”. Prisen - der er indstiftet af Aarhus Kommune - uddeles til en person eller gruppe, der gør noget særligt og ekstraordinært for mennesker med demens. Og det må man sige, at FC Demens gør.

Prisen blev overrakt af rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Christian Budde og direktør i AGF, Jacob Nielsen, der havde to særlige AGF-trøjer med - prydet af Demens-logoet. I øvrigt det samme logo, som var på AGF’s anførerbind under kampen, hvor Patrick Mortensen bar logoet på bindet som en hyldest til dagen og samarbejdet om at øge dement-ramtes livskvalitet.

Tak til alle vores gæster for en god dag.