AGF KVINDEFODBOLD: SPANNER ER TILBAGE

24.09.2022 05:07

Drømmen om at spille for AGF fik et stort slag for Katrine Spanner, da hun blev alvorligt skadet. Men nu er midtbanespilleren med en fortid i Skovbakken tilbage.

I sommer kunne AGF Kvindefodbold Kathrine Spanner skrive under på en kontrakt med AGF. Hendes første med Byens Hold efter hun som ung spiller kom til Aarhus og siden tørnede ud for Skovbakken. Men vejen til kontrakten har været lang for den 24-årige midtbanespiller, der har været igennem et langt skadesforløb.

For i august af 2020 oplevede Kathrine Spanner enhver fodboldspillers mareridt, da hendes korsbånd blev revet over. Derefter begyndte en lang rejse tilbage til træning og kampe med resten af kvindeligaholdet. 

- Det var selvfølgelig en rigtig hård periode for mig. Jeg følte at jeg var godt i gang, og pludselig fik jeg en kold spand vand i hovedet i form af den her skade. Men jeg har været virkelig heldig at have nogle gode folk omkring mig, fortæller Kathrine Spanner, der også kæmpede med de mentale aspekter, som kommer med en lang skade. Men hård træning, gode behandlere og mange gode snakke hjalp hende dog om på den anden side, og i dag er hun tilbage hvor hører til.

- Det sværeste ved at få sådan en skade som jeg fik, er de tanker man kan få. Jeg var meget bange for om knæet kunne holde i starten. Men alle de test jeg fik lavet gjorde mig mere og mere sikker på at mit knæ nok skulle holde. Så jeg er virkelig taknemmelig overfor fysioterapeuterne og min familie. I dag stoler jeg på mit knæ, og jeg føler at det er som det var inden skaden, siger Kathrine Spanner. 

En rigtig hviie 
Efter Kathrine Spanner startede sin fodboldrejse allerede som tre-årig i byen Salling tæt på Hadsten, rykkede hun som 14-årig mod Aarhus, hvor hun startede i Skovbakken, som senere blev til VSK, der igen nu er blevet til AGF Kvindefodbold, hvor Spanner med kontrakten i sommer nu er en blevet en fast del af liga-truppen.

Og hele vejen fra Salling og til kontrakt i AGF har der været to fællesnævnere: Glæde og passion. 

- Fodbold har altid fyldt helt vildt meget for mig. Jeg kan huske at min far og jeg brugte rigtig mange timer på at spille fodbold. Både ude på banerne, men også nogle gange inde i stuen. Så det har altid været en passion for mig. Omklædningsrummet, pigerne og fællesskabet har betydet vildt meget for mig gennem det meste af mit liv, siger Kathrine Spanner. 

Og fællesskabet og omklædningsrummet er den dag i dag stadig en stor del af Kathrine Spanners liv. Men siden AGF’s indtræden i kvindefodbolden er mange ting forandret på træningsanlægget i det nordlige Aarhus. 

- Udsigten til at kunne leve af at spille fodbold har altid haft lange udsigter for mig og mange af de andre kvindespillere. Men siden AGF er blevet en del af kvindefodbolden, har vi virkelig kunne mærke en stor forskel. I dag har de fleste efterhånden kontrakter, staben er større, cheftræneren er på fuld tid og generelt er de fleste ting bare blevet løftet, fortæller Kathrine Spanner. 

Spændende kamp venter
Og kigger vi på nutiden venter der søndag en spændende kamp mod Brøndby IF på Ceres Park. En kamp hvor Kathrine Spanner og resten af holdet vil gøre alt for at få sæsonens første ligasejr. 

- Jeg synes generelt at vi har stået rigtig godt på banen gennem hele sæsonen - både mod Sundby og HB Køge har vi været rigtig fint med. Men vi har ikke helt skabt de chancer som kunne håbe, men det har vi trænet hårdt på i denne her uge, og jeg tror på at vi kan fyre den af og lave en rigtig god præstation. Forhåbentlig foran en masse tilskuere på Ceres Park, siger Kathrine Spanner. 

Og de tilskuere kan komme gratis til kampen, når Gjensidige inviterer gratis til storkamp i Ceres Park. Find billetterne herunder.