UKRAINE-INDSAMLING MARKERET INDEN KAMP

Foto: Allan Høgholm — 19.11.2022 14:49

25.000 kr. til Folkekirkens Nødhjælp

Efter Salling, AGF og Folkekirkens Nødhjælp har sat en indsamling i gang til fordel for krigens ofte i Ukraine, blev der lørdag eftermiddag overrakt en check fra Salling Stormagasin til Folkekirkens Nødhjælp på 25.000 kr.

Det skete i forbindelse med, at AGF Kvindefodbold - som Salling er partnere for - spillede mod Sundby i Gjensidige Kvindeligaen. Her overrakte Salling en check til Folkekirkens Nødhjælp lige inden kampstart.

- Den ukrainske befolkning lider under russernes angreb. Vi er glade for, sammen med Folkekirkens Nødhjælp, AGF og byens mange fans, at kunne sende støtte til de mange ukrainerne, der lige nu går nogle kolde vintermåneder i møde, siger direktør i Salling, Marianne Bedsted.

De 25.000 kr. et tørt sted hos Folkekirkens Nødhjælp, der i den kommende vintertid fokuserer på at få ekstra meget hjælp ud i takt med, at temperaturerne nærmer sig frysepunktet.

- De russiske angreb på el og energiforsyningen gør livet meget vanskeligt, nu hvor vinteren sætter ind. Derfor er der mere brug for hjælp til Ukraine end nogen sinde før, og vores ansatte og lokale partnere knokler på for at hjælpe. Heldigvis mærker vi en enorm opbakning fra danskerne og fra vores stærke samarbejdspartnere i Salling Group og AGF, der bakker helhjertet op om vores arbejde, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

I februar sendte AGF og klubbens tilhængere 180.000 kr. til nødhjælp til Ukraine. Og Salling Group fulgte den gang op med en million kr. til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i det krigsramte land. Nu er der altså startet en ny indsamling, der skal hjælpe de mere end syv millioner ukrainere, som lige nu er på flugt i deres eget land. Indsamlingen til ukrainerne fortsætter året ud. Man kan donere et beløb på MobilePay på: 222800