NY HJÆLP TIL UKRAINE: SAMMEN OM VINTERHJÆLP

17.11.2022 18:28

Ny indsamling i gang, når Salling, AGF og Folkekirkens Nødhjælp går sammen om vinterhjælp til Ukraine.

I februar sendte AGF og vores fantastiske fans 180.000 kr. til nødhjælp til Ukraine. Og Salling Group fulgte op med en million kr. til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i det krigsramte land.

Nu går vi igen sammen om en ny indsamling til fordel for ukrainere på flugt i de kommende kolde vintermåneder.

Salling Group har således - i samarbejde med AGF og Folkekirkens Nødhjælp - startet en ny indsamling, der skal hjælpe de mere end syv millioner ukrainere, som lige nu er på flugt i deres eget land. De lider under russernes angreb på infrastruktur, strømafbrydelser, mangel på mad, vand og varme.

Indsamlingen startede i søndags til AGF’s hjemmekamp mod FC København med opfordringen til at donere på mobilepay 222 800 og på lørdag donerer Salling i Aarhus 25.000 kr. til Folkekirkens Nødhjælp. Det sker inden AGF Kvindefodbolds kamp mod Sundby i Gjensidige Kvindeligaen.

- En tredjedel af Ukraine står nu uden el og varme, og ukrainerne går en alvorlig vinter i møde. Vores kunder og vi har siden invasionen bakket op om nødhjælpen via støtte til Folkekirkens Nødhjælp, og nu håber vi, at danskerne er klar til nok en gang at træde til, siger Henrik Vinther Olesen, der er CSR- og kommunikationsdirektør i Salling Group.

Hos Folkekirkens Nødhjælp fortæller generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen, at der i den kommende vintertid er ekstra meget brug for hjælp i takt med, at temperaturerne nærmer sig frysepunktet.

- De russiske angreb på el og energiforsyningen gør livet meget vanskeligt, nu hvor vinteren sætter ind. Derfor er der mere brug for hjælp til Ukraine, end nogen sinde før, og vores ansatte og lokale partnere knokler på for at hjælpe. Heldigvis mærker vi en enorm opbakning fra danskerne og fra vores stærke samarbejdspartnere Salling Group og AGF, der bakker op om vores arbejde, siger Birgitte Qvist-Sørensen

Indsamlingen startede altså i søndags til efterårets sidste superligakamp mellem AGF og FC København. Den fortsætter på lørdag til AGF Kvindefodbolds kamp, og løber året ud med forskellige aktiviteter på kampdage, i Salling Groups butikker og på online platforme, mens vi i AGF også vil sætte fokus på den forskellig vis.

Lad os sammen hjælpe Ukraine endnu en gang. Mobile pay nummer er: 222 800.