INDSAMLING: MÅLMAND MINDES KORT TID I AGF MED GLÆDE

23.11.2022 12:13

I anledning af en aktuel indsamling har AGF.dk talt med den ukrainske målmand, Roman Mysak, som i efteråret 2018 var på et kort ophold i AGF.

Ved året sidste hjemmekamp satte Salling Group gang i en ny indsamling til fordel for krigens ofte i Ukraine, der nu går en hård vinter i møde. Indsamlingen er en fortsættelse af en indsamling fra krigens start, hvor AGF-tilhængere i februar samlede næsten 200.000 til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Ukraine og Salling Group donerede en million kr. til hjælpearbejdet.

Nu samler Salling igen ind til hjælp i den hårde vinter, som man går i møde i Ukraine og vi opfordrer alle til at give et bidrag Folkekirkens Nødhjælp på mobile pay: 222 800.

I forbindelse med indsamlingen har vi talt med den eneste ukrainer, der indtil nu har spillet i AGF. Nemlig målmanden Roman Mysak, som var på en kort kontrakt i AGF fra sommeren 2018 til julen samme år.

Mysak kom som ny målmand i førsteholdstruppen, da vores daværende målmand Aleksander Jovanovic blev solgt. I AGF skulle Mysak tage kampen op med Oscar Whally. Men en uheldig skade, hvor ukraineren brækkede sin finger kort inde i sit ophold i AGF betød, at opholdet blev både kort og knap så succesfuldt. Alligevel har Roman Mysak gode minder fra sin tid i AGF.

- Det var en kort tid i AGF, men alligevel husker jeg med glæde tilbage på min tid i AGF, der desværre blev kortvarig på grund af skader. Men det var en god oplevelse med gode holdkammerater og dygtige trænere, og en meget venlig by, som tog godt imod mig. Efter AGF vendte jeg tilbage til Ukraine og spillede for holdene Rukh og Desna, fortæller Roman Mysak, der i dag er uden klub efter et hårdt år for målmanden, som senest har spillet klubfodbold i Ukraine i februar i år.

Men så brød krigen ud og efter et ophold i vietnamesisk fodbold har Roman Mysak siden sommer været uden en fast klub.

- Det seneste år har ikke været nemt for mig. I begyndelsen af krigen bevarede jeg min form ved at træne med forskellige klubber og efterfølgende besøge andre. Men som situationen er nu i mit hjemland, er det ikke muligt at lave kontrakter med nogen klubber i Ukraine. Så nu træner jeg det bedste, jeg kan og bevarer min form, og så håber jeg, at der opstår en mulighed i det kommende transfervindue et andet sted. Jeg kan ikke gøre andet end at holde mig klar.

Roman Mysak bor i dag med afstand til krigen, da han er flyttet til Istanbul i Tyrkiet. Men i sagens natur følger han udviklingen i sit hjemland tæt og er han er meget berørt af krigen som er svær at tale om.

Hans familie bor stadig i hjemlandet og lever dagligt med luftalarmer og en krig i baghaven. Og Roman Mysak er fuld af taknemmelighed for de landsmænd, der nu risikerer livet i kampen mod Rusland.

- Krigen er en stor tragedie for enhver ukrainer. Mange har mistet slægtninge, venner og familie, og endnu flere har mistet deres hjem. Vores soldater er helte for os alle og det er takket være dem, at vi kan fortsætte med at leve vores liv og have muligheden for at gøre det, vi elsker, fortæller Roman Mysak, som hver dag giver sig selv fuldt ud på træningsbanen banen for at lede tankerne væk fra krigen.

Selv prøver han at hjælpe sit land fra distancen så meget, som han kan. Og skulle det en dag komme til, at han selv må trække i uniform, er han klar.

- Jeg er nok ikke lige så modig som vores helte. Men hvis der er brug for min hjælp for at styrke fronten, vil jeg ikke vende ryggen til mit land.

Se mere om den nye Ukraine-indsamling fra Salling her. Man kan støtte på mobile pay 222 800.