GODE POKALMINDER FRA NOVEMBER

08.11.2022 12:13

Torsdag spiller vi endnu en gang pokalbold i november.

Torsdag aften venter FC Nordsjælland i fjerde runde af Pokalturneringen hjemme på Ceres Park kl. 19.30.

Kalenderen viser november måned, som historisk set har været en god måned at spille pokalkampe i for vores vedkommende.

Seksten gange er vi gået videre i pokalen, når kampen har været spillet i efterårets sidste måned. Første gang var også da der første gang blev spillet pokalturnering i Danmark, hvor vi i 1954 vandt 1-0 over Køge Boldklub, for senere at gå hele vejen og vinde vores første finale.

Kigger vi på det seneste opgør i november, skal vi kun to sæsoner tilbage for at finde et målrigt opgør mod Kolding. Her så det svært ud, da vi efter kun syv minutters spilletid var bagud med 2-0. Men vi kom flot tilbage og kampen endte 3-3 i ordinær spilletid. Derfor måtte vi ud i en straffesparkskonkurrence, hvor vi fik den endelige sejr i hus.

I syv af de seksten pokal-sejre i november måned har modstanderen budt på sjællandske hold, hvor vi i gennemsnit har vundet med tre mål. I 2013 tog vi for eksempel turen over Storebælt til B93, der ventede på Østerbro Stadion i København, og kun 20 sekunder skulle der gå, før Edafe Egbedi modtog en assist fra Stephan Petersen og scorede til 1-0.
Makkerparret gjorde det igen i starten af anden halvleg, og vi gik derfor sikkert videre til kvartfinalen mod AaB.

Når vi på torsdag den 10. november kl. 19.30 møder FC Nordsjælland, vil det i øvrigt kun være anden gang i historien, at vi spiller pokalbold på denne dato. I 1968 mødte vi Herlev IF i anden runde på udebane og kunne drage hjem til Aarhus med en storsejr på 5-0.

Lad os få bare en ny november-sejr i pokalen på torsdag. Køb din billet herunder.