AGF KVINDEFODBOLD BLEV LIGAKLAR I PINSEN: - STOLT AF HOLDET

07.06.2022 11:44

Med en sejr i sidste runde endte AGF Kvindefodbold foråret på førstepladsen og er nu klar til en ny sæson i Gjensidige Kvindeligaen. Naturligvis til stor tilfredshed for cheftræneren og topscoreren.

I pinsen fik AGF Kvindefodbold slået en tyk streg under, at det igen i den kommende sæson står på Gjensidige Kvindeliga, da vi vandt 3-1 på udebane over vores direkte konkurrent i toppen af kvalrækken, Sundby Boldklub. Dermed sluttede holdet som nummer et i kvalrækken og er altså nu klar til liga-bold i næste sæson.

For cheftræner Katrine S. Pedersen var kampen en flot kulmination på et forår, hvor holdet har skulle håndtere et svært kvalifikationsspil, hvor de fleste hold har jagtet os.

- Jeg ser tilbage på et forår med en anden type pres, end det, der var i efteråret. Vi vidste, at vi var et hold, der kom ud med et godt setup og en god trup med dygtige spillere. Og vi ved, at vi er et hold, alle modstandere har lyst til at slå.

- Så på den måde skulle vi ud hver eneste gang og vise, at vi er det bedste hold, og det er vi lykkes med rigtig mange gange. Og så er det fedt, når vi kan stå i sidste kamp og ende på førstepladsen. Det er et cadeu til spillerne og til holdet, og jeg er meget stolt over pigerne og den måde, de har håndteret presset på, siger Katrine S. Pedersen, som ser tilbage på et forår med flere spændende kampe, hvor vi har fået vendt resultaterne til vores fordel.

- Der har været flere tætte kampe og det ser ud til, at kvindefodbolden er blevet løftet, når man ser på kvaliteten i kval-rækken. Der er kommet flere gode hold som satser på kvindefodbolden - og det er bare fedt for kvindefodbolden.

- Nu har vi gjort det, vi skulle, og det har været en prøvelse. Efter ferien skal vi ud og bygge videre, for der venter et efterår, hvor vi igen skal møde de bedste hold i Kvindeligaen, og dem vil vi matche os mod, tilføjer Katrine S. Pedersen.

Tilfreds topscorer
På banen scorede Sofie Bloch endnu en gang i pinsens kamp og kan dermed kalde sig selv topscorer i forårets kvalrække med ni mål.

- Det er skønt at blive topscorer, fordi jeg havde sat mig et mål om at blive det. Som angriber er det noget, man selvfølgelig gerne vil, så det er befriende og dejligt at det lykkes. Det giver mig en hel masse, og jeg er glad for at kunne bidrage til holdet, siger Sofie Bloch, der i sagens natur også er glad for, at målsætningen om kvindeliga efter sommerferien blev indfriet på flotteste vis via et ubesejret forår og altså en førsteplads til sidst.

- Vi havde som hold en målsætning om at gå ubesejret gennem foråret, for så vidste vi, at vi ville være langt i forhold til en ny sæson i ligaen. Og det har vi gjort med tre uafgjorte og sejre i resten. Så det er en stor succes for holdet og er det en forløsning, at vi kunne slutte som nummer et og slå vores direkte konkurrent.

Den 6. august starter Gjensidige Kvindeligaen så igen og efter det gode forår er målet klart for vores topscorer og hendes holdkammerater.

- Det helt store for os i efteråret bliver, at vi ikke vil i kvalifikationsspillet igen - nu skal vi blive i mesterskabsspillet, og det skal vi ud og arbejde stenhårdt for - det er kun det hårde arbejde, som er vejen frem. Så snart skal vi på lidt ferie, men så er vi tilbage med god gejst og optimisme frem mod et spændende efterår, siger Sofie Bloch.

Her kan du holde dig orienteret om det kommende kamprogram for den nye sæson i Gjensidige Kvindeligaen.