AGF CYKLER SIG TÆT PÅ MÅLSTREGEN TIL INTERNATIONAL PRIS

17.06.2022 11:15

AGF er nomineret til pris for at sætte fokus på cykelturen til Ceres Park.

Der er mange, der gerne tager cyklen til fodboldkampe i Ceres Park. Og det er vi rigtig glade for, da det både afhjælper trængslen og er godt for miljøet.

Derfor har vi i AGF i de senere år sat ekstra fokus på cykelturen til vores hjemmebane med forskellige tiltag, der har gjort det nemmere at tage cyklen til fodbold.

Og vi har arrangeret forskellige events, som da vi i foråret inviterede til en fælles cykeltur til Ceres Park inden en kamp – netop for at sætte fokus på, hvor nemt det er med cyklen.

Her kunne man så slutte turen af med at parkere på de særlige cykel-parkeringspladser, vi har indført foran Ceres Park.

AGF er også den eneste klub i Danmark, der tilbyder direkte udbringning fra vores fanshop med et cykelbud.

Indstillet til grøn pris
Nu har vores fokus på cyklerne fået international opmærksomhed. AGF er således nomineret til en pris ved TheStadiumBusinessAwards 2022. Det er en pris, der er blevet uddelt siden 2010, hvor den internationale industriorganisation; The Stadium Business - anerkender aktører inden for sport, events og stadions verden over.

Til sommer sker det ved et prisshow i Manchester i England, hvor cricketstadionet; Emirates Old Trafford danner ramme om en prisuddeling den 5. juli.

Her er AGF nomineret for vores cykelevent i foråret; #WeBikeTogheter i kategorien; Sustainability & Community Award - altså en kategori, der handler om bæredygtighed og engagement i lokalsamfundet.

Her skal vi konkurrere med projekter som det gigantiske amerikanske stadion; SoFi Stadiums affaldsprogram. Her har de to NFL-hold Los Angeles Rams og Los Angeles Chargers hjemmebane, og som på Ceres Park har de også sat gang i et affalds- og bæredygtighedsprogram.

Vi er også oppe mod et andet stort amerikansk projekt, hvor det nye NFL-stadion Allegiant Stadium arbejder med at reducere deres CO2-aftryk. Men også fodboldklubben; Plymouth Argyle F.C. fra England er nomineret for et projekt, hvor de gjorde deres hjemmebane tilgængelig for Covid 19 indsatsen i deres lokalsamfund. Samt flere andre spændende projekter fra hele verden, som der kommer fokus på til prisfesten i Manchester senere på sommeren.

Mere fokus på cyklen
AGF er de eneste fra Danmark, der er nomineret til en pris ved dette års uddeling, som - udover kategorien om bæredygtighed og socialt ansvar - også tæller uddelingen også kategorier som Innovation, Teknologi, Årets Stadion og flere andre kategorier.

- Det at cykle til fodbold er ikke noget usædvanligt i Danmark, men vores nominering kan måske være med til at skabe lidt mere internationalt fokus på at cykle i fodboldbranchen. Vi vil i hvert fald gerne ha’ flere til at cykle til vores kampe i Ceres Park. Og derfor har vi i de senere år haft ekstra fokus på cyklerne og det er et skulderklap for vores arbejde, at vi nu er nomineret til prisen, som også er til dem, der vælger at cykle til vores kampe.

- En pris gør jo ingen forskel i sig selv, men det kan være med til at kaste lys på vigtigheden af, at vi i fodbolden også tager ansvar for klimaet og vores lokalsamfund, og her kan selv mindre ting som fokus på tilgængelighed og cyklisme gøre en forskel, siger Asger Munkholm, der er marketingdirektør i AGF.