OVERSKUDSTØJ VÆKKER GLÆDE LANGT FRA AARHUS

25.02.2022 09:25

Et børnehjem i Elfenbenskysten er seneste modtager af overskudsgrej fra AGF.

Fra tid til anden bliver der nogle trøjer, træningstøj, bolde og andet udstyr til overs i AGF, som ikke kan bruges mere - hverken af ligaholdene eller af ungdomsholdene. Og i stedet for at destruere tøjet, så har vi i AGF gennem flere år sørget for, at tøjet kommer til glæde og gavn hos nogen, der har brug for en håndsrækning.

Derfor er tøjet ofte blevet sendt til tredjeverdenslande. Det sker i samarbejde med den lokalboende Clement Kibangula, som på frivillig basis står for at sende tøj og andre artikler til fodboldklubber og projekter i verden, der ikke har samme midler og muligheder som her i Danmark.

Senest er der fornylig blevet sendt en stor portion AGF tøj og materiale til børnehjemmet OFAA (Orphelinat Foyer d’ Acceuil d’ Abidjan) i Elfenbenskysten.

Og bedømt på de reaktioner vi har netop har modtaget tilbage til Aarhus, så vakte materialet stor glæde.

- Det giver god mening for os, at vi kan give noget af vores tøj og udstyr videre, når vi ikke kan bruge det mere. Nu får det nyt liv hos nogen, som virkelig har brug for en håndsrækning og via vores samarbejde med Clement Kibangula, som med udgangspunkt her fra Danmark, finder de rette projekter og sørger for, at forsendelserne kommer frem, er vi sikre på, at materialet når frem til de rette og kommer i god brug, fortæller Anne Jensen, der er chef for branding og bæredygtighed i AGF. Tidligere er AGF udstyr blevet doneret til projekter i for eksempel Congo og Uganda.