FEM NEDSLAG FØR VEJLE

23.02.2022 21:08

Fredag aften venter Vejle Boldklub i Vejle. Her slår vi ned på fem punkter inden kampen.

I morgen aften gælder det et traditionsrigt opgør i Vejle mod den lokale boldklub.

Det er vores 33’ møde med VB i 3F Superligaen og 15’ udekamp mod Vejle i 3F Superligaen. Seneste møde resulterede i en 1-0 sejr til os i Aarhus, mens vi spillede 0-0 i den seneste kamp i Vejle for et år siden.

Op til kampen bringer vi dig her fem nedslag om kampen.

  • Udsolgt på udvidet udebaneafsnit
    Allerede i starten af ugen kunne Vejle melde, at det normale udebaneafsnit var udsolgt. Derefter åbnede VB venligt op for et ekstra afsnit på endetribunen. Også det blev hurtigt udsolgt. Så nu er alle 2.300 pladser på det århusianske afsnit altså væk. 

    Bemærk i den forbindelse i øvrigt, hvordan fordelingen kommer til at ske på afsnittet. Det kan man læse mere om her. 

  • Fortsætter den gode stime mod VB? 
    Vi har i de senere haft rigtig flot fat i Vejle i 3F Superligaen. Set hen over de seneste ti kampe mellem AGF og Vejle Boldklub i 3F Superligaen har vi tabt en enkelt, vundet fem og altså spillet fire uafgjorte, og vi skal helt tilbage til maj 2009 for at finde det seneste nederlag til Vejle for AGF, hvor vi tabte 2-1 i Vejle. Så i 14 ud af de seneste 15 kampe mod VB er vi gået ubesejret fra banen. Lad det bare fortsætte fredag aften.

  • Debut til Jack?
    Det er vist ikke gået nogens næse forbi, at vi har fået en tilføjelse til 3F Superliga-truppen i skikkelse af Jack Wilshere, der blev præsenteret i søndags. Mange er nok ganske spændt på om Wilshere allerede fredag kan få sin debut i hvidt efter cheftræner David Nielsen efter træningen mandag varslede, at han var i spil til kamptruppen. Den offentliggøres først i morgen, hvor det afsløres om Wilshere er med i sin første kamptrup for sin nye klub.
  • Stor målscorer for begge hold
    Vidste du, at en af de største målscorer i AGF’s historie også var en af de største målscorer for Vejle Boldklub? Nemlig Henning Enoksen, der i 50’ere og 60’erne lavede vanvittige 194 mål for de to klubber.

    For Vejle Boldklub spillede Enoksen 132 kampe og scorede 111 mål i årene 1957 til 1961, mens han spillede i Aarhus fra 1962 til 1967, hvor han scorede 83 mål i 115 kampe for AGF. En flot karriere i begge klubber, hvor til man så kan ligge 28 mål for det danske landshold. Henning Enoksen døde i 2016.

  • Stadig ubesejret efter fredag?
    Efter fredagens sejr i Haderslev mod SønderjyskE kan vi fortsætte en positiv stime i Vejle. For der har godt nok været en vinterpause ind i mellem, men vi skal tilbage til den 24. oktober for at finde det seneste nederlag i 3F Superligaen. Det var et 1-0 nederlag i en udekamp mod Randers FC. Fredag kan vi bygge yderligere på i jagten på top seks.


Der er kampstart i Vejle i morgen aften - fredag kl. 19. Er man en af de AGF’ere, der ikke tager med til Vejle, kan kampen følges på TV3 Sport, samt på AGF’s live-twitter.