SEBASTIAN GRØNNING NY MAND I HVIDT 

31.08.2022 08:34

Velkommen til Sebastian Grønning

AGF styrker den offensive del af truppen med tilføjelsen af angriberen Sebastian Grønning, der kommer til Aarhus på en fri transfer efter han har fået ophævet sin kontrakt med Sydkoreanske Suwon Samsung Bluewings.

Her skiftede Grønning til fra Viborg FF i januar i år efter en flot periode for Viborg i både 3F Superligaen og 1. division. I alt 50 kampe og 31 mål blev det til for Viborg FF inden turen gik til Asien. Nu gælder det så AGF. 

- Sebastians kvaliteter som angriber behøver ingen nærmere introduktion. De fleste husker nok hans flotte periode senest han var i 3F Superligaen, hvor han med sine mange mål beviste sig som en klinisk og dygtig afslutter med en fin næse for mål.

- Men Sebastian er også en hårdtarbejdende og sulten spiller, der bidrager til det kollektive spil og til holdets helhed, og han byder på den måde ind med mange kvaliteter i vores trup, siger sportschef, Stig Inge Bjørnebye. 

25-årige Sebastian Grønning fik sin seniordebut i AaB i 2016. Siden har han optrådt for Hobro IK, Skive IK og Viborg FF, hvor han som topscorer med 23 mål i 2021 var med til at rykke de grønne op i 3F Superligaen. Senest har Grønning altså spillet for Suwon Samsung Bluewings. Han har i alt spillet 143 seniorkampe for danske klubber og scoret 55 mål.

Efter sit ophold i Sydkorea ser Grønning nu frem til igen at spille i Danmark og i AGF. 

- Forudsætningerne ændrede sig for mig i Suwon Samsung Bluewings, så jeg fik muligheden for at skifte væk og komme hjem til Danmark. Og jeg er helt vildt glad for, at jeg nu kan kalde AGF for min nye klub. Efter gode samtaler med træneren og sportschefen har jeg en rigtig god fornemmelse og en stor lyst til at være med til at bidrage til AGF’s ambitioner og udvikling. 

- Nu ser jeg frem til at komme tilbage til 3F Superligaen og forhåbentlig være med til, at vi kan fortsætte vores positive sæsonstart, og jeg glæder mig til at komme i gang med et nyt og spændende kapitel i min karriere, siger Sebastian Grønning, der har skrevet en treårig aftale med AGF og som tiltræder på Fredensvang med det samme.