FODBOLDFEST FOR VERDENSMÅLENE I AARHUS

22.08.2022 11:33

I weekenden var Aarhus vært for en fodboldturnering, der satte fokus på FN's verdensmål - og AGF var med.

Lørdag var der lagt op til en fodboldfest, da turneringen til årets Global Goals World Cup blev fløjtet i gang. Hen over weekenden spillede femten hold streetfodbold på Havnepladsen og de kæmpede alene ikke kun om sejren ved at vinde - holdene fik også point ved at bringe deres udvalgte verdensmål i spil op til og under kampene, have engagement som hold og med publikum.

Til kampene var AGF repræsenteret med otte spillere, der skulle dømme til stor glæde for holdende. Nogle styrede slagets gang på banen, mens andre sørgede for at være boldpiger.  

Hele dagen bar præg af smil og en summen af godt humør blandt alle fremmødte. Der var lokale hold, men også hold fra Jordan og et enkelt hold af afganiske flygtninge, som er et hold skabt af Khalida Popal, grundlægger og direktør for Girl Power Organization, der til holdt et oplæg om vigtigheden ved at bruge sin stemme til at gøre en forskel med fokus på fodbold.

Selv startede Popal startede kvindefodbold i Afghanistan med den passion og håb for at inspirere og skabe rollemodeller for yngre piger.  


Efterfølgende fik cheftræner for AGF's Gjensidige Kvindeliga; Katrine S. Pedersen ordet og fortalte om sine egne bedrifter, og hvordan man i AGF forsøger at fremme kvindefodbold.  

- Vi ønsker, at spillere kan sige: Vi er fodboldspillere og studerende ved siden af – ikke omvendt. Det skal være muligt, at fodbolden kommer i første række, så vi kan skabe de bedste betingelser for dem, sagde vores træner blandt andet.

For netop at skabe de bedste betingelser handler det i høj grad også om opbakning og støtte til holdet. Derfor uddelte AGF sæsonkort til Gjensidige Kvindeligaen til alle deltagere og frivilligere til GGWCUP. I en opført mennesketunnel af kærlighed og jubel kunne alle deltagere løbe op til Katrine S. Pedersen, der med sine spillere uddelte sæsonkort, high-fives og sørgede for, at alle hørte, at næste hjemmekamp er lørdag den 11. september mod H.B Køge.  

Se mere om GGWCUP her >>>