FODBOLD ER FOR ALLE: SØNDAG HYLDER VI MANGFOLDIGHEDEN

13.08.2021 14:00

Søndagen bliver regnbuefarvet på Ceres Park.

Fodbold er for alle - uanset køn, religion, seksualitet eller hudfarve. Et vigtigt budskab, der skal siges 52 uger og 365 dage om året. Men i den kommende tid understreger vi det ekstra højt, når vi sammen med vores kollegaer i den danske fodboldverden hylder mangfoldigheden.

Anledningen er to af LGBTI+-miljøets store internationale begivenheder; WorldPride og EuroGames, der finder sted mellem den 12.-22. august.

- Fodbold er for alle, uanset hvem man er, eller hvor man kommer fra. Der er desværre fortsat eksempler på diskrimination i fodbold, og derfor er det vigtigt for dansk fodbold at hylde diversiteten og mangfoldigheden og være med til at støtte op om mangfoldigheds-budskabet og fejre forskellighederne, siger adm. direktør i DBU, Jakob Jensen i forbindelse med den nye kampagne, som vi også i AGF bakker op om.

Som en hyldest til mangfoldigheden vil vi derfor spille med regnbuefarvet hjørneflag i vores hjemmekamp på søndag mod FC København, ligesom pride-flaget vil vejre over Ceres Park. Samtidig vil vores anfører bære et regnbuefarvet anfører-bind.

Det samme vil anføreren for AGF Kvindefodbolds Gjensidige Kvindeligahold, der næsten samtidig med 3F Superligaen spiller på udebane. Og når kvinderne så på næste fredag spiller i Ceres Park vil vi gentage markeringen med regnbuefarvet flag i hjørnerne og foran Ceres Park.

AGF har tidligere - blandt andet i anledning af Aarhus Pride - udsmykket fodboldbanen på Ceres Park med regnbuefarvet hjørneflag - et flag, der signalerer mangfoldighed, tolerance og sammenhold. Og sammen med Aarhus Kommune har vi en permanent påmindelse om tolerance og sammenhold i en regnbuefarvet bænk på John Stampes Plads foran Ceres Park.