FØRSTE I DANMARK: AGF UNDERSKRIVER GLOBALT KLIMAPROGRAM

22.04.2021 12:00

Som den første danske fodboldklub har AGF tilsluttet sig FN’s kamp mod klimaforandringer ved at underskrive et internationalt initiativ, der samler sportsklubber, forbund og udøvere fra hele verden i kampen for en global grøn omstilling.

Sports for Climate Action hedder programmet fra FN som AGF nu er med i. Dermed slutter den århusianske fodboldklub sig til klubber som Juventus, Tottenham, Paris Saint-Germain, Liverpool, VfL Wolfsburg og flere andre klubber fra hele verden, der bakker op om FN’s initiativ, som også har opbakning fra forbund som UEFA, IOC og FIFA.

FN Sports for Climate Action-programmet ønsker at samle den globale sportsverden i kampen mod klimaforandringer og samtidig inspirere andre til at deltage i arbejdet for en grøn omstilling.

- Sport har en kæmpe gennemslagskraft på globalt plan - og især fodbolden kan samle mennesker både lokalt og på tværs af hele verden. Vi mener, at vi som fodboldklub har en unik position i mange menneskers hjerter, og derfor har vi også et særligt ansvar for at bruge den position til at skabe positive forandringer. Jeg er superstolt over, at vi med vores deltagelse i det her FN-program kan minde os selv og hinanden om, at klimaet også er vores ansvar, og at vi hele tiden skal forsøge at gøre det bedre, siger branding- og bæredygtighedschef, Anne Jensen, fra AGF.

Fem principper
FN-programmet har sit udspring i de globale klimamål og forpligter underskriverne til at arbejde efter fem principper:

  • En systematisk indsats for at fremme et større miljøansvar.
  • Reduktion af den samlede klimapåvirkning.
  • Videndeling og sparring om klimatiltag.
  • Fremme bæredygtigt og ansvarligt forbrug.
  • Aktiv og opsøgende kommunikation om bæredygtighed og klimaforandringer.

- Det er stærke principper som vi i AGF i forvejen arbejder med og har med i vores bæredygtigheds-strategi. Dermed er underskrivelsen af FN’s Sports for Climate Action et vigtigt næste skridt for os, hvor vi forpligter os - ikke bare til fortsat at gå den vej, men også til at inspirere andre - i og uden for sportens verden - til at gøre en forskel. Og med deltagelsen i FN-programmet kommer vi i båd med andre fodboldklubber verden over, der også arbejder med bæredygtighed, så der er også en masse international inspiration at hente, siger Anne Jensen, der onsdag - sammen med bestyrelsesformand for AGF A/S, Lars Fournais - underskrev et brev til FN, hvor AGF giver sin officielle opbakning til FN’s Sports for Climate Action-program.