AGF PRÆSENTERER ANSVARSRAPPORT FOR 2020

01.04.2021 14:00

Grøn strøm, der sparer samfundet for 300 ton CO2 om året, affalds-sortering på Ceres Park, der inspirerede Aarhus Kommune til nye mundbindsspande i byen, støtte og opbakning til indlagte børn og masser af andre initiativer - trods et svært år præget af Corona. Det er nogle af de historier, der præger en ny ansvarsrapport, som AGF udgiver i dag.

Den nye ansvarsrapport dokumenterer vores indsats på bæredygtigheds-området i 2020, hvor AGF som den første 3F Superliga-klub lancerede en vision for bæredygtighed, samt klubbens sociale indsats i årets løb - et år, der har været præget af Corona.

- For AGF er det en grundlæggende værdi at tage ansvar gennem et stort engagement i samfundet omkring os - især i Aarhus, hvor vi aktivt ønsker at bidrage til en positiv udvikling.

- Aarhus er en af vores værdier, og vi er stolte af betegnelsen Byens Hold. Men det forpligter også. Derfor er jeg glad og stolt over, at vi som klub i et mildt sagt udfordrende år alligevel har haft modet og styrken til at sætte store ambitioner i gang og dermed gøre en forskel, siger adm. direktør Jacob Nielsen.

Byens Hold gør status
I spidsen for ansvarsrapporten står for første gang AGF's chef for branding og bæredygtighed, Anne Jensen, der netop blev ansat i AGF i løbet af 2020.

Efter sin første tid i AGF glæder Anne Jensen sig til at dele de første resultater med omverden i den nye ansvarsrapport.

- AGF har gennem mange år arbejdet med det, man typisk kalder CSR - Corporate Social Responsibility - som primært har dækket over vores sociale arbejde for og med mennesker, der er udsatte eller har særlige behov. I 2020 har vi udvidet den tankegang til også at omfatte arbejdet med bæredygtighed.

- Og derfor har vi fra i år lavet en ny og anderledes rapport end tidligere - en ansvarsrapport, som skitserer alle de områder, hvor AGF gør en forskel, fortæller Anne Jensen, der i 2020 blandt andet har kunnet præsentere en ny affaldsstrategi for Ceres Park & Arena og en nedbringelse af CO2-forbruget på 300 ton om året.

- Vi er udmærket klar over, at det at nedbringe vores eget klimaftryk ikke ændrer alverden i sig selv, og vi har kun lige dyppet tæerne. Men vi håber at sende et signal om, at alle kan gøre noget.

- Vores vision handler om, at vi ønsker at inspirere og påvirke samfundet omkring os i en mere bæredygtig retning. Og en årlig rapport er en god måde lige at stoppe op og samle op på, hvordan det går med ambitionerne og måske også inspirere andre, siger Anne Jensen.

AGF Ansvarsrapport 2020 består af fire dele:

  • Bæredygtighed på banen
  • 2020 i Coronaklæder
  • Sammen om fodbold
  • AGF og Aarhus