02.11.2023 08:31
WASSIM HALLAL – CHEFKOK OG RESTAURATØR
Siden 2009 har Wassim Hallal været indehaver af og chefkok på Restaurant Frederikshøj i Aarhus. Med Frederikshøj vandt han i 2012 prisen som årets restaurant i Danmark, og i 2015 kom Frederikshøj på det internationale gastronomiske landkort med den første Michelin-stjerne. Den blev i 2022 i Stavanger fordoblet til to stjerner, og på samme tid modtog Wassim Hallal den største personlige hæder med Michelins mentorpris.
Efter folkeskolen i Danmark gik Wassim Hallal i kokkelære og var efter endt uddannelse rundt i forskellige køkkener både i Danmark og udlandet. I starten af 2000’erne fik han sit første job som køkkenchef på Molskroen, og her vandt han få år senere prisen som årets restaurant i Danmark.
Hvad betyder fodbold og AGF for dig?
”En dag på stadion med min familie er et åndehul for os alle. Jeg elsker stemningen på stadion, og en sejr til AGF giver mig en form for energitilskud til de kommende arbejdsdage.”
Hvad er dine bedste/værste oplevelser med fodbold og AGF?
”Min bedste oplevelse var kampen i sidste spillerunde mod Brøndby, hvor vi fik vendt et truende nederlag til uafgjort og fik bronzemedaljer. Det var fantastisk. Min værste oplevelse var også et Brøndby-møde. Den dag lavede jeg mad på stadion. Resultatet har jeg fortrængt, men vi fik en ordentlig lussing!”
Hvem er din favoritspiller/spillere i AGF – nu eller i fortiden?
”DUNCAN.” (Morten ’Duncan’ Rasmussen)