VENNER UDENFOR BANEN - POKALMODSTANDERE PÅ ONSDAG 

23.09.2024 10:28

Det er en tæt samarbejdspartner, som vi mødes med på banen i Oddset Pokalen på onsdag.

Onsdag kl. 17 træder vi ind i Oddset Pokalens 3. runde og det gør vi med en speciel kamp. For ikke bare er det et lokalopgør mod en anden klub fra Aarhus. Det er også en kamp mod en af vores gode samarbejdsklubber og en tæt partner til AGF.



For VSK Aarhus - som jo er dem, der står på den anden side af midterlinjen onsdag - er en af AGF’s gode samarbejdsklubber i AGF Klubsamarbejdet, hvor klubben fra Vejlby har været med i mange år og er en trofast støtte i klubsamarbejdet. 



I de senere år er samarbejdet mellem de to klubber blevet udvidet, da VSK Aarhus i 2020 var med til at stifte AGF Kvindefodbold sammen med AGF og IF Lyseng. Siden er IF Lyseng udtrådt af AGF Kvindefodbold, som altså nu består af de to klubber, der mødes på herresiden i pokalen onsdag aften.

Dermed er VSK’s store erfaring og historik med kvindefodbold, hvor de har været førende i Aarhus, bevaret i et godt samarbejde, som blandt andet betyder, at AGF’s kvinder har spillet nogen af deres hjemmekampe på Vejlby Stadion indtil det nu er under renovering og ombygning til et midlertidigt Superliga-stadion. 



Det er også et projekt, hvor VSK og AGF har et aktuelt tæt samarbejde, og hvor der i fremtiden vil blive skabt et nyt stadion til Aarhus, hvor blandt andre AGF Kvindefodbold og VSK’s divisionshold vil få hjemmebane. 



Stor og aktiv ungdomsafdeling
VSK Aarhus - eller Vejlby Skovbakken Aarhus - er en sammenlægning mellem Idrætsklubben Skovbakken og Vejlby IK Fodbold.

Klubbens bedste herrehold spiller til dagligt i 3. division, mens det altså er VSK’s liga-licens, som er grundlaget for AGF Kvindefodbolds liga-hold.

Derudover har VSK mange andre seniorhold på både herre og damesiden. 

På ungdomssiden er VSK en af byens største og mest aktive klubber med flere hold i alle aldersrækker for begge køn. Ja, alene i U9 rækken har VSK 10 hold tilmeldt DBU’s turneringer, mens VSK har seks hold af både piger og drenge i U17 rækkerne. 


I AGF’s nuværende Superliga-klub har Tobias Bach tidligere spillet for VSK, mens Mikkel Duelund har spillet i Skovbakken. Derfor modtog VSK Aarhus sidste år 25.000 kr., da Mikkel rundede 25 kampe for AGF.

I AGF’s ungdomsafdeling er der flere drengespillere med en fortid i VSK, som er kommet til AGF som et led i vores samarbejde. Også flere pigespillere i AGF er vokset op i VSK Aarhus, og på AGF’s kvindeligahold har blandt andre Signe Holt Andersen en fortid i VSK Aarhus.

I spidsen for VSK’s divisionshold står en tidligere AGF-spiller i skikkelse af cheftræner Jens Gjesing, som spillede 137 kampe for AGF mellem 2004 og 2011. 

I 2017 og 2019 mødtes vi også i Oddset Pokalen, og det er begge gange blevet til en sejr.

Vi håber på en ny sejr på onsdag, hvor vi og VSK er modstandere for et par timer på banen på byens stadion. Men altså før og efter, og udenfor kridtstregerne er tætte og gode samarbejdspartnere om fodbolden i Aarhus. 

Brug knappen herunder for en billet til kampen onsdag kl. 17 i Ceres Park.