LYNGBY BOLDKLUB VENTER SØNDAG 

18.09.2024 19:10

Det gælder en udekamp i Lyngby i næste runde af 3F Superligaen. Her dykker vi ned i kampen.

Runde ni i 3F Superligaen står for døren i weekenden, og den byder for AGF’s vedkommende på en tur til Sjælland, når vi søndag den 22.9 skal møde de kongeblå fra Lyngby Boldklub.

Det er det 58’ende møde i 3F Superliga-regi i nyere tid mellem to de mandskaber. Af de 57 kampe indtil nu har vi trukket os sejrrigt ud af opgøret 25 gange mod Lyngbys 17 sejre - altså har de to klubber delt point 15 gange.

Lyngby BK kommer til kampen fra en kamp mod AaB, hvor de i sidste runde led et 2-1 nederlag efter AaB kunne afgøre kampen fire minutter inde i overtiden. Det resultat efterlader Lyngby på 10. pladsen i tabellen med fem point efter otte kampe. Vi kommer ind til opgøret med et 1-1 resultat i Ceres Park mod Silkeborg IF og er nummer to i tabellen inden runde ni starter.

God statistik for Rösler 
AGF’s cheftræner Uwe Rösler har stået over for Lyngby fire gange, og det er blevet til lige så mange sejre. Derudover har AGF trukket sig sejrrigt ud af opgøret i de forrige seks kampe, og over de seneste 10 kampe i 3F Superligaen er det kun blevet til to nederlag. Formår vi at vinde igen på søndag vil det være første gang i ligaens historie, at vi vinder syv kampe i træk mod den samme modstander.

Den 5. august 2019 var sidste gang Lyngby slog os, da vi tabte 2-1 i Lyngby. Så baseret på de sidste 10 opgør ligger fordelen på AGF’s banehalvdel, men Lyngby BK skal bestemt ikke under-vurderes og var måske det bedste mandskab i deres seneste kamp. 

I 3F Superligaen har Lyngby da også kun seks færre afslutninger end AGF, så Lyngby kan vise sig farlige på søndag. Endvidere underpræsterer de på deres ’expected goals’ der har dem til at lave 8,4 mål, men det er altså kun blevet til fem mål. 

Stærk defensiv 
Lyngby Boldklub også har kun lukket 11 mål ind i 3F Superligaen, det er usædvanligt i forhold til deres placering, hvor andre hold omkring dem i tabellen har lukket en del flere mål ind. 11 mål indkasseret er ikke langt fra vores otte, der også er færrest i 3F Superligaen. 

Så det kræver hårdt arbejde, hvis vi skal score i Lyngby på søndag. Måske målene kommer fra Tobias Bech. Ikke nok med at han står noteret for fire mål i indeværende sæson, så lavede han også de to mål senest de to hold mødtes. Det var tilbage den 22. oktober 2023, hvor AGF vandt 2-0 i Lyngby. 

Og formår vi - som den gang for næsten et år siden - at komme foran, er der også en god chan-ce for en sejr. I denne sæson har vi således blot været bagud sammenlagt i 52 minutters spille-tid, hvilket ifølge Århus Stiftstidende er færrest minutter af alle hold og på nær en kamp, har vi vundet de kampe, hvor vi er lykkes med at komme foran.

I alt har vi tre spillere i truppen med fire mål eller over, så Lyngby kan ikke nøjes med at holde øje med Patrick Mortensen, der med seks mål er delt topscorer i Superligaen, for at sætte en stopper for målene.

Mortensen er i øvrigt en af flere AGF’ere med en fortid i Lyngby Boldklub. I den nuværende AGF-trup har også Jesper Hansen optrådt for Lyngby. Derudover kan nævnes navne som Jeppe Kjær, Emil Nielsen, Michael Lumb, Bror Blume, Casper Højer Nielsen, Rune Pedersen, Piotr Ha-ren, Frederik Krabbe, Magnus Kaastrup, Morten Nordstrand, som spillere, der har været i beg-ge klubber. 

Ja, også på trænerbænken er der fælles fortid, hvor Lyngbys nuværende cheftræner Morten Karlsen jo har en fortid som assistenttræner i AGF - for tidligere cheftræner David Nielsen, der som bekendt var cheftræner i Lyngby inden han kom til Aarhus i 2017.

Formår vi at hente en sejr på søndag, vil vi i øvrigt bygge videre på en fin stime på udebane, hvor vi har vundet to ud af vores tre udekampe indtil nu i denne sæson. En ny sejr, vil skabe den bedste stime af udekampe siden 2009. 

Og spillerne får god opbakning til de bestræbelser på et Lyngby Stadion, hvor udebaneafsnit-tet bliver mere end velbesøgt. Der er dog stadig billetter tilbage til udebaneafsnittet. 

Find dem lige her. 

På gensyn til en ny spændende kamp mod Lyngby Boldklub på søndag kl. 16.