LANDSHOLDSOPSAMLING: AGF’ERE I AKTION

Mange AGF’ere har været i spil med deres respektive landshold og er nu vendt tilbage på Fredensvang.

En del AGF’ere har været på international tjeneste for deres land i den netop overstået landsholdspause.

For Island var Mikael Anderson i aktion i UEFA Nations League mod Montenegro og Tyrkiet, hvor Mikael Anderson spillede fra start ved begge opgør. Det er blev til en 2-0 sejr for Island over Montenegro og et 3-1 nederlag til Tyrkiet.

For danske U21-landshold, som har haft tre AGF’ere i truppen, var kampterminen en lidt en blandet fornøjelse. Første kamp til samlingen og i kvalifikationen mod U21 EM var mod Island, hvor Tobias Bech var i startopstillingen. Desværre tabte Danmark kampen hvor også Jonas Jensen-Abbew fik 17 minutter som indskifter. I U21-landsholdets anden kamp blev det til en 5-0 sejr over Tjekkiet U21, hvor både Jacob Andersen og Tobias Bech blev skiftet ind i løbet af kampen.

For det norske U21-landshold har man også kunne finde en AGF’er. Kristian Arnstad har nemlig været i spil for Norges U21-landshold, der også spiller U21 EM-kvalifikation. Kristian Arnstad kunne som anfører og eneste målscorer føre sit landshold til sejr mod Letland. Målet kom på et straffespark efter 54 minutter spillet.

I anden kamp for Kristian Arnstad og Norge U21 blev det til et 3-0 nederlag, men med masser af spilletid til Kristian Arnstad.

Luka Callø fik sig samlet 90 minutter over to testkampe med U19-landsholdet, der vandt 4-0 over Sveriges U20-landshold og spillede uafgjort med Norge U18.

På Islands U19 spillede Sölvi Stefánsson fuld tid med Mexico og Kasakhstan. Og fik scoret til 3-0 mod Kasakhstan.

U18-landsholdet begyndte deres samling med at vinde 5-3 over Norge i en testkamp, hvor AGF’s Viktor De Paoli fik ungdomslandsholdsdebut i en kaotisk kamp, hvor der blev scoret fem mål efter 80’ende minut.

I kampen fik Frej Elkjær Andersen også spilletid, da han blev skiftet ind efter 74 minutters spil. Viktor De Paoli kom også på banen U18-landsholdets kamp to, der endte 1-0 nederlaget mod Sverige.
For U17-landsholdet gjaldt det to testkampe mod Irland.

Her var der også gang i de unge AGF’ere. Mark Steffensen startede inde i den første kamp, og det gjorde han godt, da han scorede det udlignende mål i, hvad der blev en 2-1 sejr. Adam Fuglsang var også i spil, men som indskifter. I den anden kamp mod Irland kunne man finde Otto Lyhne og Adam Fuglsang fra start. Mark Steffensen kom dog også i spil som indskifter, og drengene kunne bidrage til en 2-0 sejr. Dermed tog U17-landsholdet fra Spanien med to ud af to sejre, og nu står den på forberedelser til U17 EM-kvalifikationen.

På kvinde- og pige siden er der først kampe for U16- og U17-pigelandsholdet sidst i september, hvor AGF også har repræsentanter afsted for begge hold.