DELER I LYNGBY

22.09.2024 14:13

Vi må rejse hjem med et point efter en bøvlet søndagskamp på Lyngby Stadion.

Foran næsten 2.000 medrejsende AGF’ere, stod den i eftermiddag på Superliga-fodbold på Lyngby Stadion.

De mange AGF’ere kunne se et udehold komme godt fra start, hvor vi allerede efter et minut fik spillet os til et hjørnespark, der endte med en afslutning fra Mikael Anderson, som startede kampen levende og ganske aktiv fra kanten.

Muligheden indvarslede en god periode fra AGF som fik lagt et fint tryk på hjemmeholdet. Blandt andre forsøgte Tingager sig efter endnu et hjørnespark, men forbi mål.

Samme vej gik et hovedstød fra Patrick Mortensen efter et kvarter, hvor boldbesiddelsen lød på 79 procent for vores vedkommende.

Så det var ikke meget hjemmeholdet kom til i det første kvarter, hvor det mest var omstillinger, vi skulle være opmærksomme op.

Efterhånden som halvlegen skred frem i september-solen i Lyngby fik vi ikke konverteret spilovertaget til store chancer, og selv om vi til tider var aggressive i genpresset gav det ikke for alvor de store chancer.

Et par pauser i kampen - blandt andet måtte Lyngby skifte deres målmand ud - gjorde, at den sidste del af første halvleg blev lidt urytmisk og hjemmeholdet havde held til at få kampen brudt op og genvinde lidt kontrol.

I vores seneste kamp på Lyngby Stadion scorede Tobias Bech begge mål i en 2-0 sejr- i øvrigt den eneste Superliga-kamp i karrieren, hvor Bech har lavet to mål i samme kamp. Efter 35 minutter fik Tobias Bech en god mulighed for at score igen på Lyngby Stadion med et hovedstød, men desværre forbi mål.

Nicolai Poulsen scorede i seneste kamp og kort inden pausen fik han chancen igen tæt under mål, men Lyngby-målmanden stod i vejen.

I den anden ende kom værterne fortsat ikke til de store muligheder i en defensiv flot første halvleg af gutterne. Så vi gik til pausen med stillingen 0-0

AGF har scoret 2.998 mål i landets bedste række siden 1945. Skulle vi ha’ en sejr mod Lyngby krævede det flere mål og vi skulle derfor tilbage på sporet efter den første halvleg, som blev bøvlet i slutningen, hvor værterne havde held til at bryde vores gode rytme.

I begyndelsen af anden halvleg havde værterne også held til at få lagt et tryk på vores mål. Men vi fik afvist fint og arbejdede os efterhånden tilbage i kampen - og efter 51 minutter kom Mads Emil Madsen til kampens indtil da største chance, da han flugtede til bolden i feltet. Men ak - bolden gik over Lyngbys mål.

Kort efter var det hjemmeholdet, som var farlige, da Opoku forsøgte sig med et langskud og fik Jesper Hansen ud i en god redning. Og i det hele taget var værterne mere med i anden halvleg - uden dog tilspille sig mange chancer.

Efter et af de mange hjørnespark, vi fik i dag, blev vi også farlige i lidt klumpspil foran mål. Men Lyngby fik ryddet op i en situation som var lidt typisk for i dag, hvor det ikke lykkes os at få scoret på et af vores mange hjørnespark og som vi ellers indtil nu i sæsonen har været så gode til at konvertere til mål.

I en fysisk præget kamp med mange frispark havde vi svært ved at få spillet til at flyde og de mange afbrydelser var mere til hjemmeholdets fordel end vores på en dag, hvor der blev begået mere end et professionelt frispark af Lyngby, når en AGF’er var ved at komme igennem og Lyngby indkasserede flere advarsler på den konto.

Med tyve minutter igen kom Tobias Bech stærkt igennem i værternes felt og det så umiddelbart ud som om der blev begået straffespark mod ham. Men der blev ikke dømt noget i situationen. Det var dog signal til et øget AGF-pres mod kampens slutning.

Her kom Anderson til en fin chance, da han skød stærkt fra kanten af feltet i det 82’ende minut, men hans forsøg blev reddet. Kort efter var det Youssouph Badji, som var blevet indskiftet, der fik chancen tæt under mål, men desværre for os fik Badji ramt bolden urent og den gik derfor forbi mål.

Mod kampens slutning var det fortsat os, der pressede på for mål og vi har tidligere scoret sent på Lyngby Stadion, så håbet levede helt det til sidste blandt de mange medrejsende.

Men til trods for par mindre muligheder til sidst, måtte vi erkende, at vi ikke lykkes med at vinde over Lyngby Boldklub, som vi ellers har gjort i de seneste seks kampe. Men altså ikke i dag, og vi må derfor rejse hjem med det ene point, som efterlader os med 18 point i 3F Superligaen.

Tusind tak til de mange medrejsende AGF’ere for den store opbakning i dag på Lyngby Stadion. Vi ses igen på lørdag den 28. september kl. 16, når der er lokalopgør mod Randers FC og fødselsdag hjemme i Aarhus. Billetter lige her >>>>