DELER I LOKALOPGØR

15.09.2024 15:26

Ingen vinder i dag i Ceres Park, hvor vi på Samarbejdsklubbernes Dag spillede 1-1 mod Silkeborg IF.

På en smuk september-eftermiddag med sol og lune temperaturer, lagde Ceres Park i dag græs til 3F Superligaens runde 8, som var et lokalopgør mod Silkeborg IF.

Kampen var også en dyst mellem nummer to og nummer tre, og begge hold kom da også ind til kampen i god form, hvor vi med en sejr kunne skabe et lille hul ned til silkeborgenserne, som omvendt ville passere os i tabellen med en sejr.

På Samarbejdsklubbernes Dag startede hjemmeholdet med det bedste samarbejde og størst initiativ, og det kastede i kampens indledning et par gode muligheder fra sig. Blandt andet, da Mikael Anderson - som i dag var rykket ud på kanten i fraværet af en små-skadet Gift Links - kom igennem på kanten og var uhyre tæt på at finde Patrick Mortensen foran SIF-målet.

Og initiativet fortsatte for AGF’erne som forsøgte at dirke Silkeborgs forsvar op, men en gang i mellem også forsøgte sig udefra, som da Tobias Bech skød på mål, men over.

Vi viste tålmodighed i det etableret spil og Silkeborg var ikke så tit farlige. Men efter tyve minutters spil kom gæsterne til kampens indtil da største chance, da en SIF’er var fri i vores feltet, men AJ stod godt placeret og kunne blokere.

Desværre for os har Silkeborg også en varm angriber i skikkelse af Tonni Adamsen og kort Silkeborgs første mulighed kom han igennem og kunne flugte gæsterne foran. Lidt ud af det blå, men ikke desto mindre 0-1 på måltavlen.

Scoringen slog os lidt ud af kurs, men så sent som i seneste kamp kom vi som bekendt tilbage fra at være nede med et enkelt mål. Så det var bare at klø på igen. Og den slags er Nicolai Poulsen god til.

Efter et hjørnespark til os tæt på den halve time kom han først på en nedfaldsbold og kunne bringe balance i kampen med en af sine sjældne scoringer på hvad der var vores sjette mål via hjørnespark i sæsonen - flest af alle, og vi har nu scoret i vores seneste 10 Superliga-kampe.

Frem mod pausen var spillet mere fordelt på de to hold end i kampens indledning og vi forsøgte at finde tilbage til det gode momentum fra det første kvarter. Patrick Mortensen havde et godt hovedstød og SIF havde også et godt skud udefra, men ellers var det småt med store chancer til begge hold inden pausen, som så kunne slutte 1-1

Efter vi i pausen havde hyldet danske udsendte og soldaterveteraner i forbindelse med Veteran Match, var det igen hjemmeholdet, der kom bedst ud fra omklædningsrummet.

Efter et hjørnespark forsøgte Tobias Bech sig, men lige i hænderne på Nicolai Larsen i Silkeborgs mål. Kort efter var Bech tæt på at kunne drible sig til en endnu større mulighed, men en rød fod kom i mellem.

I dag spillede vores anfører Patrick Mortensen sin kamp nummer 200 for AGF og 3F Superligakamp nummer 175. Men i den tid har Mortensen ”blot” scoret et enkelt mål mod Silkeborg IF og i dag blev han også pakket godt ind af blandt andre nytilkomne Rasmus Thelander i Silkeborgs forsvar.

Så blev der mere plads til Tobias Bech og efter 56 minutter fik han bolden i kassen, men desværre for os og Bech var der offside i den ellers gode situation. Kort var det dog Mortensen som kom til et hovedstød ved forreste stolpe efter et godt opspil fra Frederik Brandhof og Felix Beijmo. Men forsøget gik lige over mål.

Men efter en times spil var vi nu igen mere på bolden og gæsterne var knap så farlige som i perioder af første halvleg. Men de forsvarede stadig stærkt og ville gøre alt for at få point med hjem fra Aarhus. Og efterhånden fik Silkeborg IF ædt sig mere tilbage i opgøret og som der manglede 15 minutter af den ordinære tid kom de nu også til chancer i et lokalopgør, der ikke blev mindre intens som vi nærmede os slutningen.

Men i det 94'ende minut fik vi en god mulighed for alligevel at tage sejren, da vi fik et frispark tæt på Silkeborgs felt. Mikael Anderson fyrede af og var uhyre tæt på at kunne bringe Ceres Park ekstase. Men Nicolai Larsen hev en stor redning op.

Så altså 1-1, som betyder, at vi fortsat nummer to i 3F Superligaen - nu med 17 point

Næste kamp er på udebane, når vi skal til Lyngby næste søndag. Køb billet til udebaneafsnittet lige her.

AGF vs. SIF / 3F Superligaen runde 8 / Ceres Park / 15.9 2024

1-1 (1-1)

21’ 0-1: Tonni Adamsen

28’ 1-1: Nicolai Poulsen