AGF SPORTSTØJ FÅR NYT LIV 

10.09.2024 05:14

Workshops skaber nye produkter ud af AGF sportstøj.

Efter vi i sommer skiftede udstyrspartner til Craft, har der i sagens natur været meget overskudstøj, når man skifter fra en partner til en anden.

Der er lagt en strategi for genanvendelse og alt genbrug af det tidligere tøj. Blandt andre med Røde Kors i Aarhus, som AGF har et tæt samarbejde med. 

Her er en lille del af det tidligere sportstøj, som for eksempel kan være træningstøj og kamptrøjer, gået til et projekt, hvor Røde Kors i Aarhus arrangerer workshops, hvor deltagerne upcycler det gamle sportstøj.

Upcycling en betegnelse man bruger, når man ikke bare genbruger materiale, men også skaber noget nyt i en ny og kreativ proces. 

Så i samarbejde med Studenterhus Aarhus har Røde Kors i efteråret inviteret til workshops, hvor AGF’s gamle sportstøj har fået nyt liv. Her er alle velkommen til at byde ind med kreativitet og ideer. Og til den første workshop kom der blandt andet nogen flotte nye tasker ud af arbejdet. 

Alle de nye produkter og ideer, som kommer ud af upcyclingen og den kreative proces, kommer til salg hos Røde Kors’ genbrugsbutikker i Aarhus. Dermed går overskuddet til Røde Kors via butikkernes arbejde. 




- Det er en fantastisk kreativ og hyggelig ide, som Røde Kors har fået til de her workshop. Det udgør kun en lille del af hele vores strategi om genanvendelsen og håndteringen af vores overskydende sportstøj efter partnerskiftet.

- Men det er en fin måde, hvor Røde Kors og Studenterhus Aarhus sørger for rammen om en kreativ proces, hvor alle kan byde ind og der kommer virkelig nogen fine produkter ud af det, siger ansvarlig for bæredygtighed i AGF, Sine Hausner.