GALLERI: VEJLBY TAGER FORM 

Luftfotos: Ole Nielsen / Foto: Matti Kronborg — 09.10.2024 09:27

Arbejdet med en ny midlertidig hjemmebane i Vejlby er godt i gang.

Fra forårssæsonen i 2025 går arbejdet med byens nye fodboldstadion ind i en ny fase og vi forlader Ceres Park til fordel for en ny midlertidig hjemmebane i Vejlby. 



Derfor er der nu fuld gang i forberedelserne til et nyt midlertidigt stadion med plads til ca. 12.000 tilskuere. En ny moderne hybrid bane er undervejs, hvor der er blevet lagt varmerør og en ny bund til banen, som nu vokser frem. 

Derefter kommer der alt arbejdet udenom banen med installationen af tribuner, tekniske anlæg og den slags. 

I sidste uge kom der lystmaster op og de bliver testet i denne uge og det arbejde forventes færdig i oktober. 

Anlægsarbejde som veje, forsyningslinjer er afsluttet og der arbejdes nu på ind- og udgange - for eksempel ved at fjerne krat og buske samt udtyndes i den eksisterende bevoksning.

Arbejdet med det midlertidige stadion sker i samarbejde mellem Aarhus Kommune og AGF, hvor vi for eksempel sørger for banen og tilskuerfaciliteter, mens Aarhus Kommune tager sig af forsyningsarbejdet og tekniske installationer.



Hovedtribunen kommer til at være tættest mod Vejlby-Risskov Hallen, hvor der tidligere var en mindre overdækket tribune på Vejlby Stadion. Det bliver den eneste overdækket tribune. De tre andre tribuner bliver åbne tribuner. 

Alle tribuner kommer meget tæt på banen og bidrager dermed til en intim og intens oplevelse for både spillere og publikum. 

Når det midlertidige stadion er færdig, vil det overholde alle krav til et Superliga-stadion. 
Arbejdet forventes færdig omkring nytår, hvorefter der skal laves test og diverse tilladelser til forårspremieren 2025. AGF spiller den første kampe i 2025 på udebane, hvorefter der sidst i i februar er premiere på vores midlertidige hjem i Vejlby. 



Stadionanlægget bliver efterfølgende permanent base for AGF Kvindefodbold og VSK Aarhus. 


Herunder kan du se eller gense et længere interview med adm. direktør i AGF A/S, Jacob Nielsen om det midlertidige stadion optaget i oktober sidste år.