21.10.2024 20:19

Mandag aften vandt vi 1-0 over Brøndby IF i Ceres Park.

På Legendernes Dag mandag aften i Ceres Park stod der en klassiker på menukortet i Kongelunden.

Brøndby IF var på besøg til kamp nummer 50 i 3F Superligaen i Aarhus mellem de to klubber.
Hjemmeholdet - som i dagens anledning spillede i en hyldesttrøje til Årets Legende, Jørgen OIesen - kom godt fra start med frisk spil, som blandt andet gav en mulighed til Mikael Anderson og et hjørnespark indenfor de første fem minutter.

Også Mads Emil Madsen forsøgte sig med et skud, men over mål.

Men animeret af et fuldt besat Ceres Park var det AGF’erne som skubbede på og der skulle gå næsten 15 minutter før gæsterne kom i nærheden af Jesper Hansens mål.

Det blev til gengæld til en farlig chance som heldigvis for os gik over mål. Muligheden gav dog gæsterne mod på mere og de kom nu ind i en lille periode, hvor de fik os lidt på hælene.

Den næste gode chance tilfaldt dog hjemmeholdet, da Tobias Bech fyrede sit gode venstreben, der tvang Brøndbys målmand ud i en god redning. Kort efter var Gift Links - som i dag var tilbage på venstrekanten - klar med et indlæg som Mortensen snært missede.

Nu bølgede en intens kamp frem og tilbage og Brøndby fik tilspillet sig deres første hjørnespark som var ved at give en farlig situation.

I den anden ende kom Mads Emil Madsen ved den halve time stærkt igennem og var lige ved at kunne score. Men bolden blev forhindret i at gå det sidste stykke over målstregen af en Brøndby-spillers hånd. Straffespark, som Patrick Mortensen sikkert tog sig af til en 1-0 føring til hjemmeholdet. Dermed har Mortensen scoret 12 gange mod Brøndby IF i 3F Superligaen og i de seneste fire kampe.

Resten af første halvleg forsøgte gæsterne at få skabt en udligning, men vores forsvar stod stærkt i mod og de største chancer kom vi til, hvor Mikael Anderson og Gift Links var tæt på. Men da pausefløjtet kom, stod der fortsat 1-0 på tavlen.

Efter medlemmerne af AGF’s Legendekorps var blevet hyldet i pausen af de mange tilskuere på Ceres Park, var det tid til anden omgang af den hæsblæsende dyst.

Og hjemmeholdet var på jagt efter en sejr over Brøndby IF i Aarhus, hvor det er næsten fire år siden, vi senest kunne tage de tre point, når de to hold har dystet i Ceres Park.

Vi har dog vundet de to seneste kampe, som begge blev spillet i Brøndby og i jagten på tre på stribe forsøgte vi nu at udbygge vores føring. Det var dog gæsterne, som kom til den første mulighed på en omstilling. Men Hansen stod, hvor han skulle.

Det gjorde Brøndbys keeper også lidt efter, da Jacob Andersen kom til skud i en hektisk indledning på 2. halvleg, hvor gæsterne kom aggressivt ud i jagten på en udligning.

Det betød dog ikke, vi ikke kom til chancer. Blandt andre skød Mikael Anderson over mål, da han fik chancen fra kanten af feltet. Samme vej gik et skud fra Mortensen på et indlæg fra Bejimo.

Efterhånden fik gæsterne presset os en del tilbage på banen og fik også tilspillet sig nogen muligheder. Dog ikke af den kategori, hvor de fleste af de næsten 16.000 tilskuere måtte holde vejret.

Men med 10 minutter igen blev vejret holdt, da en Brøndby-afslutning ramte vores overligger og røg ud i spil igen.

Efterhånden som vi nærmede os de 90 minutter blev der kriget igennem i sand Jørgen Olesen stil for at holde føringen og vi fik ikke rigtig skabt de helt store chance for at øge føringen.

Men Brøndby IF formåede aldrig at komme tilbage i en hektisk afslutning og til sidst kunne vi række armene i vejret og glæde os over en sejr, og vi er nu ubesejret i de sidste ti Superliga-kampe.

Næste kamp er på udebane i Herning mod FC Midtjylland på søndag. Tager man med på MCH Arena, så find billetten her >>>

AGF vs. BIF / 12. runde i 3F Superligaen / Ceres Park / 21.10 2024

1-0 (1-0)

31’ 1-0: Patrick Mortensen (str.)

MoM: Gift Links