DELER I VIBORG

06.10.2024 14:47

En til tider dramatisk kamp i Viborg endte søndag uden en vinder.

Søndag eftermiddag gjaldt det 3F Superligaens runde 11 med en udekamp i Viborg. På et udsolgt Energi Viborg Arena skulle AGF og Viborg FF kæmpe om vigtige point i den sidste kamp i første halvdel af grundspillet.

Kampen fik en urolig indledning, da den blev afbrudt to gange de første tre minutter på grund af et slag i hovedet på først en AGF’er – derefter en VFF’er, som skulle tjekkes. Begge heldigvis ok.

I en intens og fysisk indledning forsøgte begge hold at få overtaget. Det lykkes bedst for os med optræk til et par gode chancer og indlæg fra både venstre og højre side.

Efter 12 minutter forsøgte Patrick Mortensen sig udefra i en god position, men fik ikke ordentlig kraft i sit skud. Det gjorde Nicolai Poulsen til gengæld kort efter, da han trykkede af, men desværre for os lige forbi hjemmeholdets mål. Men forsøget signalerede, at vi var i gang med en god periode af kampen.

Opbakningen fra Aarhus var igen forrygende i dag med endnu et udsolgt udebaneafsnit på udebane. Og de 1.400 medrejsende kunne se deres hold mase på for at få kampens første mål. Efter 21 minutter fik Tobias Bech muligheden for det på et godt indlæg fra Mikael Anderson, men forsøget gik snært forbi mål.

Lige efter var VFF ved at komme igennem i den anden ende, men en vågen Eric Kahl fik ryddet op.

Kort inden den halve time kom hjemmeholdet til et skud på kanten af vores felt. Og i en situation, hvor det lignede, at der blev begået frispark på en AGF’er, gik bolden i mål til en føring til Viborg FF.

Resten af 1. halvleg blev noget urytmisk og rodet med flere afbrydelser af spillet, hvor der blandt andet blev uddelt en advarsel til vores cheftræner.

Så der var lagt fem minutters tillægstid til 1. halvleg, som vi udnyttede til at sætte hjemmeholdet under stort pres. Blandt andre trykkede Kristian Arnstad stærkt af og kun en stor redning fra Viborgs målmand betød, at vi måtte gå i omklædningen nede med én.

Vi kom til 2. halvlegs første gode mulighed, da Anderson tog et stærkt drev og spillede Mortensen i dybden, men Viborgs målmand nåede lige nøjagtig ud og fik afværget. Men vi kom ud med kraft og et mål om at få udlignet i en stærk indledning på 2. halvleg.

Men trods forsøg fra både Gift Links - der var skiftet ind i pausen til sit comeback efter en kortere skadespause - og Patrick Mortensen, der kom først i en hovedstødsduel til en fin chance - lykkes det os ikke at få vekslet anden halvlegs første momentum til mål før der var spillet næsten 70 minutter.

Her kom Felix Beijmo stærkt igennem over kanten og fandt Tobias Bech foran Viborgs mål, hvor Bechs pande fandt bolden og kunne udligne til 1-1. Et fortjent mål efter AGF’erne havde arbejdet hårdt for at komme tilbage i kampen.

Med 15 minutter igen fik vi et frispark i vores venstre side tæt på Viborgs felt. Anderson forsøgte sig, men lige i muren, hvor bolden ramte en viborgenser, som måtte få behandling bagefter i en af de mange afbrydelser i dagens kamp.

Men det var fortsat AGF’erne i tetén i jagten på et mål mere, som måske kunne bringe tre point med hjem til Aarhus.

Efterhånden som kampen nærmede sig sin afslutning var det gæsterne, der pressede mest på og hjemmeholdet, som lurede på omstillinger, og kampens slutning blev lidt et psykologisk spil om hvem, der ville sætte mest på spil i jagten på alle tre point.

Med under 10 minutter tilbage fik Viborg straffespark under roderi i vores felt. Det blev dømt mod Jonas Jensen-Abbew, som først fik en advarsel, men efter et VAR tjek af situationen, blev det omstødt til et rødt kort.
Heldigvis for os gik straffesparket på overliggeren og stillingen fortsat 1-1 med fem minutter tilbage.

Med en mand nede hos os begyndte Viborg at skabe flere chancer, men vi holdt stand kampen ud og er fortsat ubesejret i de seneste ti kampe.

Næste kamp er hjemme på Ceres Park, når Brøndby IF kommer på besøg til Legendernes Dag den 21. oktober. Find din billet til den kamp her.

Viborg FF vs. AGF / 11. runde i 3F Superligaen / Ceres Park / 6.10 2024
1-1 (1-0)
27’ 1-0: Magnus Vestergaard
68’ 1-1: Tobias Bech