AGF KVINDEFODBOLD: BRØNDBY IF VENTER I WEEKENDEN

17.10.2024 03:55

Niende runde af Gjensidige Kvindeligaen danner i weekenden rammen for sæsonens andet opgør mod Brøndby IF for AGF Kvindefodbold.

AGF Kvindefodbold står over for en ny udfordring på lørdag den 19. oktober klokken 13, hvor holdet tager turen til Sjælland, hvor Brøndby IF venter. Det er 9. spillerunde i Gjensidige Kvindeligaen, og det er under en måned siden, at holdet sidst mødte lørdagens modstander.

Og netop seneste møde mellem de to hold var en spændende fodboldkamp, der endte med at Brøndby IF tog fra Ceres Park med alle tre point. Det var en målrig kamp, der bød på fem mål i alt hvoraf to af dem kom fra AGF Kvindefodbolds anfører, Sarah Dyrehauge, der scorede begge mål direkte fra frispark. Kampen endte dog med Brøndby IF-sejr, og det var Dajan Hashemis fortjeneste. Hun lavede tre mål, og det gør hende til Brøndby IF-topscorer med fire mål i alt i Gjensidige Kvindeligaen.

Brøndby IF ligger nu på tredjepladsen med 15 point efter ni runder, og senest var de en tur i Hjørring, hvor de fik et point med hjem til Vestegnen. Det er lidt anden historie for AGF Kvindefodbold, der kommer fra et 1-0 nederlag til B.93, og befinder sig på en ottendeplads med tre point.

Der er for AGF Kvindefodbold alt at vinde, når turen går til Brøndby på lørdag. Det er et hold, som AGF Kvindefodbold rent historisk har det forholdsvist svært imod. Set over de sidste 10 kampe mellem de to hold i Gjensidige Kvindeligaen er det blevet til to sejre for AGF Kvindefodbold, to uafgjorte og seks nederlag.

En af sejrene faldt dog i Brøndby. Det var tilbage i marts 2021, hvor AGF formåede at slå Brøndby IF 1-0 på en scoring af Johanne Guldbæk. Så det er ikke en umulig mission for AGF Kvindefodbold at tage til Brøndby og få en sejr med hjem. 

Skal sæsonens anden sejr falde på lørdag skal holdet finde det gode spil frem fra sidste møde mod Brøndby IF, samt formå at lukke helt ned for de offensive trusler Brøndby IF kommer med.

Der er inden kampen på lørdag kun fem runder tilbage af grundspillet i Gjensidige Kvindeligaen, og kun FC Nordsjælland er pt. sikret mesterskabsspil – resten af pladserne kan stadig nå at ændre sig på kryds og tværs.

Efter kampen mod Brøndby IF går kvindefodbolden ind i en landsholdspause, og det betyder at AGF Kvindefodbold først skal i kamp igen den 2. november, hvor HB Køge tager turen til Aarhus.