VI TOG FØRSTE STIK I HÆSBLÆSENDE POKALSEMIFINALE

29.03.2024 16:37

Langfredag spillede vi 2-3 i den første semifinale i Oddset i Pokalen på Right to Dream Park i Farum. 

Langfredag spillede vi den første pokalsemifinale af to på Right to Dream Park. FC Nordsjælland er holdet, vi skal slå over to kampe for at komme i finalen.

Og vi gik frisk til opgaven med en fin start i Farum, hvor regn og et fugtigt vejr havde gjort kunstgræsset ekstra hurtigt. Men med et højt og aggressivt pres blev det til vores fordel. 

Allerede efter fem minutter havde vi skabt de første par århusianske muligheder, men uden at det for alvor blev farligt.

Efterhånden fik hjemmeholdet spillet sig mere ind i kampen og kom efter 10 minutter til en farlig chance, hvor Bailey Peacock Farrel hev en god redning op. 

Foran et udsolgt udebaneafsnit med 1.200 AGF’ere som vi havde i ryggen i første halvleg stabiliserede kampen sig med hjemmeholdt mest på bolden. Men vi virkede i god defensiv kontrol, og vi kunne da også spille i bevidstheden om, at vi ikke har tabt i Right to Dream Park i tre år. 

Men det kræver hårdt arbejde at holde FC Nordsjælland fra fadet og det blev der leveret i 1. halvleg, hvor blandt andre vores backs Eric Kahl og Gift Links fik lagt nogen kilometer i bogen på siderne - både offensivt og defensivt.

Vi kunne dog ikke holde hjemmeholdet fra fadet og Bailey måtte derfor hive et par gode redninger op i 1. halvleg. 

Efter en halv time fik Gift Links bolden ved kanten af feltet og tog chancen med et skud. Og hvilket et det var. For Links kanonerede bolden op i målhjørnet til en 0-1 føring til gæsterne med et forrygende mål.

Det fik FCN til at skrue endnu mere op for deres pres og desværre for os kom de til i slutningen af første halvleg forbi på vores venstre side og på et skarpt indlæg kunne hjemmeholdet udligne.

Kort efter fik vi hjørnespark og her var Tobias Bech vågen og ikke mindst skarp, og blandt venner og fjender fik han afsluttet og bragte os tilbage foran. Så 1-2 ved pausen.

2. halvleg 
I anden omgang angreb vi ned mod de mange medrejsende AGF’ere og havde altså en føring at arbejde med. Men Mikael Anderson var sulten for mere og tog flere gode raids op langs linjen og kom til indlæg i begyndelsen af anden halvleg. Dog uden det gav de helt store chancer. 

Og i anden halvlegs første kvarter var der lidt stillingskrig, men stadig med hjemmeholdet jagtende udligningen. Efter en time spillet fik FCN et frispark på kanten af vores felt og her var hjemmeholdets Andreas Schjelderup dygtig med sparket og fik udlignet til 2-2. 


Det gav nordsjællænderne mere luft og de fik held til at presse os tilbage og spille sig til flere chancer, mens vi kæmpede mere med at få skabt offensive muligheder ned mod endetribunen med et udebaneafsnit i blåt og hvidt. 

Til gengæld kæmpede AGF’erne og arbejdede stenhårdt for hinanden i en til tider fysisk præget kamp. 

Efter små 75 minutter kom vi til et godt gennembrud, hvor Tobias Bech var tæt på at kunne øge sin målscore. Men alene med FC Nordsjællands målmand blev den gode mulighed desværre reddet. 

Kort efter fik vi hjørnespark og her ved vi, at vi er farlige. Mest af alt måske Frederik Tingager, som kunne krone sin kamp for AGF nummer 150 med en scoring på et stærkt hovedstød, som igen bragte os foran. 

Resten af kampen forsvarede vi stærkt mod et hidsigt angribende hjemmehold og flere gange blev det lige spændende nok, hvis man holder med AGF. Især da FCN havde bolden i nettet i minut 89, men der blev dømt frispark i situationen. 

Til trods for en ekstra lang tillægstid, hvor FCN desperat forsøgte at få udligningen, holdte vi stand og kan altså gå til returopgøret i Aarhus med et mål i hånden efter en flot kamp i Farum. 

Returopgøret spilles den 11. april på Ceres Park. Find billet til den kamp lige her >>>



Og husk, at vi allerede mandag aften spiller i 3F Superligaen, når vi starter mesterskabsspillet ude mod Silkeborg IF på JYSK Park. De billetter kan købes her >>>

FCN vs. AGF / Semifinale Oddset Pokalen / Right to Dream Park / 29. marts 2024

2-3 (1-2) 

30´ 0-1: Gift Links

44’ 1-1: Osman

45’+2 1-2: Tobias Bech 

60’ 2-2: Andreas Schjelderup
78' 2-3: Frederik Tingager 

Advarsler

FCN: Jeppe Tverskov, Oliver Villadsen (2, så udvisning) Marcus Ingvartsen

AGF: Nicolai Poulsen, Mats Knoester

AGF: 
Bailey Peacock Farrel, Frederik Tingager, Jonas Jensen-Abbew, Felix Beijmo (89' Michael Akoto), Eric Kahl (80' Jacob Andersen), Gift Links (80' Mats Knoester), Nicolai Poulsen (47’ Magnus Knudsen), Mads Emil Madsen, Mikael Anderson, Tobias Bech (80 Tobias Bach), Patrick Mortensen.