TILBAGEBLIK PÅ LANGFREDAG I FARUM

30.03.2024 04:04

Vi startede en travl påske med en sejr i Farum i første opgør af to i semifinalen i Oddset Pokalen.

Langfredag tog vi første stik af to i pokalsemifinalen i Oddset Pokalen, da vi vandt 3-2 over FC Nordsjælland på Right to Dream Park i Farum.

Sejren kom i hus på mål fra Gift Links, Tobias Bech og Frederik Tingager. Gense dem på Play eller i et udvidet sammendrag på Play+



Og mens både Frederik Tingager og Tobias Bech har scoret i denne sæson - ja, det var Tingagers andet mål i dette års pokalturnering - er det længe siden, at Gift Links har sat noget ind på sin målkonto. Pudsigt nok var hans seneste mål også mod FC Nordsjælland, da han den 21. maj 2022 scorede mod FCN i 3F Superligaen. 

I går var det altså i pokalen, hvor Links’ mål var hans tredje i turneringen, hvor han i andre sæsoner har scoret mod VSK Aarhus og B93. 



Målet fra Links satte gang i en målrig kamp i går og det er ikke så sjældent, at der kommer en del mål, når AGF og FC Nordsjælland spiller. Syv gange siden 2020 er der scoret tre eller flere mål de to i mellem. Og med ti afslutninger fra vores side i går - heraf syv på mål - var vi da også i høj grad med til at skrue en underholdende kamp sammen.



Igen i går var vi effektive på vores hjørnespark. Fem af slagsen fik vi og vi vekslede altså to af dem til mål.



Med sejren i går var det i øvrigt sjette gang, vi gik ubesejret fra Right to Dream Park. Og i det hele taget har kampene mod FCN en lidt ”underlig” tendens i de senere år, hvor det ikke er blevet til en hjemmesejr for nogen af holdene siden 2021. Det skal vi gøre op med i returkampen den 11. april. 

Det blev i går til et gensyn med Mats Knoester som har været ude med en skade i et stykke tid. Mats har ikke spillet siden oktober, men kom altså ind i slutningen af kampen går, hvor det også blev til et gensyn med Akoto, som var med til at spille sejren hjem til Aarhus. 



For cheftræner Uwe Rösler var det igen en god dag i Farum. Rösler har endnu ikke tabt på Right to Dream Park i sin tid i AGF, og den statistik er han alene med af alle trænere i 3F Superligaen. 

Efter kampen var Uwe Rösler da også tilfreds med udbyttet af langfredagens anstrengelser i Farum



- Vi spillede på vores styrker og scorede tre mål. FCN var gode - især i begyndelsen af kampen, hvor Bailey havde flere gode aktioner, som holdt os inde i kampen. Men vi så farlige ud og var effektive.

- Jeg er meget glad for den måde vi spillede på og med resultatet. Med det, vi har til rådighed af spillere lige nu, spiller vi på vores styrker. Og det er det, vi skal gøre for at komme i finalen, sagde Uwe Rösler efter kampen i mixed zonen til de fremmødte medier. 



Trods påske er der meget lidt tid til hvile for holdet, som i aftes vendte hjem til Aarhus. Allerede mandag skal vi i aktion igen. Og igen er det på udebane og igen på kunstgræs, når vi skal til Silkeborg og møde Silkeborg IF på JYSK Park.

Det er kl. 18 og billetter findes på AGF Billet. Det er også her du finder din billet til returkampen i pokal-semifinalen som finder sted torsdag den 11. april på Ceres Park.