SØNDAGENS KAMP - TI TAL OM PROVINSKLASSIKEREN

01.03.2024 12:54

Inden søndagens opgør, der bliver det 164. opgør mellem AGF og OB i Danmarksturneringen, har vi kigget i statistikkerne og fundet ti interessante tal.

71 – så mange sekunder gik der sidste gang, vi mødte OB, før bolden lå i fynboernes net. Det var tilbage i august og det var Patrick Mortensen, der sendte den derind.

4 – Så mange mål har Patrick Mortensen scoret i de seneste tre opgør mod OB.

0 – Det er antallet af gange, de to cheftrænere har stået overfor hinanden. Det er tredje gang, at Uwe Rösler står overfor OB – det er indtil videre endt med to sejre og et enkelt uafgjort resultat. For OB-træner Søren Krogh er det første kamp mod AGF som cheftræner i Superligaen.

3 – Så mange point skal der til for at sikre top 6. Det er den letteste måde, at lave regnestykket på. Hvis vi skal lægge lidt forbehold ind, så vil ethvert Randers-nederlag samt pointtab for OB, Lyngby og Viborg også være nok.

1820 – Så mange dage er der gået, siden OB sidst besejrede os i grundspillet i Superligaen – det var tilbage i foråret 2019.

2 – Vi har nu i tre hjemmebanekampe i træk scoret to mål. Hvis det lykkes igen på søndag, og det skulle det da gerne, så vil det være første gang siden foråret 2016, at vi har scoret to på hjemmebane i fire kampe i træk.

82 – Siden sin Superliga-debut den 19. juli 2010 har Patrick Mortensen scoret næstflest mål af alle i ligaen. Kun Nicklas Helenius har scoret flere med 92.

90.91 – Opgjort i procent, så er antallet af gange, at Mikael Anderson vandt den direkte duel mod sin modstander i søndags. Ti ud af elleve gange trak Anderson sig sejrrigt ud af duellerne.

7 – OB-spilleren Louicius Don Deedson har scoret i syv udebanekampe i træk – det er han blot den tredje Superliga-spiller, der har gjort siden 2008-09 sæsonen, så han er værd at holde et vågent øje med i defensiven på søndag.

22 – Nu vi er ved spillere, vi skal forsøge at holde styr på i søndagens kamp, så har fynboernes nummer 22, Rami Al Hajj, i den grad gjort sig bemærket i denne sæson. Han fører ligaen i vundne dueller og ligger i top fem, når det kommer til chanceskabende afleveringer og assists.