SEN UDLIGNING SIKRER TOP SEKS

03.03.2024 20:10

Det blev en fysisk og duelpræget kamp mod Odense søndag aften, hvor vi i overtiden sikrede os en deler og dermed et point.

Der er ikke noget bedre end en ny kamp til at vaske en skuffelse af sig. Så det var godt, at vi søndag aften mødte OB i Ceres Park efter vi samme sted tabte 2-3 i en dramatisk kamp i sidste uge.

Det var et resultat som gutterne var opsatte på at revanchere, da det 87’ende opgør mellem AGF og OB foldedes sig ud i 3F Superligaens runde 20 i denne sæson.

Vi har i de senere år haft godt styr på OB og vi startede også dagens kamp bedst med et godt pres og flere gode situationer.

Efter 10 minutter kom Mikael Anderson, der igen i dag var i højt spillehumør, afsted på kanten og blev fældet lige udenfor OB’s felt.

På det efterfølgende frispark troede det meste af Ceres Park, at Frederik Tingager havde bragt os foran. Men ak - et VAR tjek viste, at bolden ikke havde været helt over målstregen i situationen.

Så vi kløede på og truede ofte fynboerne dybt og gæsterne havde svært ved at svare igen i en rigtig fin AGF-indledning, som fortsatte med flere gode chancer på et Ceres Park, hvor regnen begyndte at sile kraftigt ned over Kongelunden.

Efter et stærkt hjørnespark mod den halve time fik vi flere chancer. Først til Patrick Mortensen som måtte se sit hovedstød reddet. Derefter trykkede Tobias Bech godt af, men blev blokeret og det var på det her tidspunkt kun held for OB’erne og uheld for os, der gjorde, at vi ikke var foran.

Men så efter en halv time kom OB’erne til deres første store chance efter et hovedstød fra et hjørnespark, hvor Bailey Peacock Farrel hev en stærk redning frem.

Chancen gav OB’erene lidt tro og de kom længere frem lige efter vi ellers havde domineret indledningen. Men det var nu fortsat os med de største chancer. Endnu en gang blev en AGF’er væltet ulovligt tæt på OB’s felt. Og endnu en gang var Tingager tæt på at kunne score.

Men vi måtte gå til pause uden mål og det kunne vi være mest utilfredse med efter en flot offensiv første halvleg.

Spillerne kom på banen til et hurtigt underlag efter regnen for alvor havde taget fat over hjemmebanen. Vi fortsatte momentum fra første halvleg med appel og direkte spil. Men vi havde svært ved at få skabt de helt store chancer til det første mål i kampen.

Tæt på en times spil kom vores målmand, Bailey Peacock-Farrell galt afsted i en situation, hvor en OB’er ramte ham med knæet, da han gled ind i målmanden. Slået ud fik Bailey øjeblikkelig behandling og kunne heldigvis efter få minutter selv gå fra banen med en stor flænge i hovedet og muligvis en brækket næse.

Efter 74 min. var det gæsterne som kom først på tavlen, da Baskim Kadrii kunne bringe fynboerne foran efter et indlæg som blev rettet videre og derfra i mål. En ærgerlig udvikling i en halvleg, hvor vi ikke fik skabt de samme chancer som i første halvleg og havde svært ved at finde hullerne i modstandernes defensiv. Og skarpheden og heldet manglede, når først vi kom tæt på.

Med en indskiftning af Mikkel Duelund og Tobias Mølgaard, som fik comeback med sin første kamp i 2024, satte vi en slutspurt ind i jagten på et mål og gerne flere. Men med et point kunne vi matematisk sikre os en plads i top seks.

Så der var masser at jagte for gutterne i kampens sidste del. Og Anderson kløede på fra den gode første halvleg med blandt andet et rigtig stærkt langskud som blev reddet.

Inde i kampens overtid fik vi et hjørnespark, som efter lidt ping pong endte hos Mikkel Duelund som fra kanten af feltet fik sat bolden ind og dermed hentede et point hjem til Aarhus.

Et vigtigt point, da det også betyder, at vi med 30 point nu er sikret top seks i denne sæson også.

Men først venter to kampe i grundspillet endnu. Og den næste er en udekamp mod Silkeborg IF næste søndag kl. 14 på JYSK Park i Silkeborg. Billetsalget til den kamp foregår via AGF.dk

AGF vs. OB / 3F Superligaen Runde 20 / Ceres Park / 3.3 2024

(0-0) 1-1

74’ 0-1: Kadrii

95' 1-1 Mikkel Duelund