MORTENSEN EFTER BRÆNDT STRAFFE: GODT VI VANDT 

18.03.2024 05:13

De fleste på Ceres Park havde set AGF foran, da der i 2. halvleg i aftes i kampen mod Hvidovre blev dømt straffespark til hjemmeholdet. For så plejer anfører Patrick Mortensen at score.

Men ikke i går, hvor Hvidovre IF’s målmand, Adrian Kappenberger reddede forsøget.

Dermed stoppede kaptajnens flotte stime på 20 udnyttede straffespark i træk, så han nu er på 20 ud af 21. Det er stadig en udnyttelsesprocent på 95.2, som er det næsthøjeste i 3F Superligaens historie. Men i går stoppede stimen altså.



- Det var underligt at brænde. Men så handler det om at komme videre og det krævede lidt mentalt arbejde. Jeg vidste godt, det ville komme på et tidspunkt. Det ville være uhørt, hvis det bare ville fortsætte, og på et tidspunkt skal en jo nappe den.

- Det er aldrig rart at brænde. Men omvendt, så er det også charmen ved fodbold - de her små udfordringer i løbet af kampen og det skulle jeg så håndtere det. 



- Det er nok mest mine omgivelser som har været bevidste om rekorden, men verden går ikke under af den grund. Det vigtigste var, at vi vandt, sagde Patrick Mortensen efter kampen. Og vandt - det gjorde vi, og det var vigtigt. 



- Ellers havde det været meget tungt, at brænde straffesparket. Vi spiller ikke nogen god kamp og måske det var straffesparket, som forplantede sig lidt. Havde jeg scoret, havde det måske frigivet noget energi og det var blevet en anden kamp. Hvidovre spiller godt i dag, men det var ikke nogen god kamp fra vores sige. Så jeg er glad for vores mål og for vores sejr, sagde Mortensen. 

Der er i øvrigt fire tidligere eller nuværende AGF’ere som er i toppen af straffesparkslisten i 3F Superligaen. Mortensen på andenpladsen med 20 ud af 21. Nummer et er Jacob Poulsen med 21 ud af 22. På fjerdepladsen er Henrik Risom med 17 ud af 20, mens nummer fem er Nicklas Helenius med 16 ud af 17. Og syver er Morten ’Duncan’ Rasmussen med 15 ud af 20.