HVIDOVRE IF VENTER SØNDAG I AARHUS

12.03.2024 19:26

Det er længe siden Hvidovre IF har været i Aarhus. Søndag mødes vi igen i Ceres Park.

På søndag kl. 17 gælder det den sidste kamp i 3F Superligaens grundspil, når Hvidovre IF kommer til Aarhus.

Det er efterhånden længe siden, at Hvidovre IF senest var i Aarhus. Vi skal helt tilbage til september 2010, hvor vi mødte dem i 1. division og vandt 7-1.

Her kan man gense målene fra den gang.

Året efter mødte vi Hvidovre IF i Pokalturneringen og senest altså i august sidste år, hvor det blev til en 2-0 sejr på Pro Ventilation Arena i Hvidovre.

Så på søndag er det faktisk kun den femte kamp vi spiller mod hinanden i landets bedste fodboldrække.

Før det hed 3F Superligaen har der været flere kampe i den gamle 1. division, hvor Hvidovre IF i en længere periode var en del af toppen af dansk fodbold. Fra 1965 til 1985 spillede Hvidovre IF i alt 17 sæsoner i den bedste række og vandt i den periode tre danske mesterskaber og en pokal.

Tilbage i 1990 måtte HIF helt ned i Danmarksserien, men i 1996 vendte de så tilbage i 3F Superligaen for en enkelt sæson, hvor vi senest mødte dem i den bedste fodboldrække. I 2004 stod den igen på Danmarksserie fodbold i den københavnske forstad før de altså i sommeren 2023 igen vendte tilbage i landets bedste række.

De første fire kampe i Superligaen før den på søndag, blev spillet i 1996/1997 sæsonen og altså i august, og er endt med to sejre til os, et nederlag samt en uafgjort.

Der er blevet scoret 16 mål i de fire kampe, hvor hvert hold har taget en 3-2 sejr, en kamp er endt 2-2 og så vandt vi altså det seneste møde på mål af Patrick Mortensen og Magnus Knudsen.

Så i tre af de seneste fire kampe har begge hold scoret mindst to gange, hvor undtagelsen altså var seneste kamp. Så mon ikke der kommer mål igen søndag - forhåbentlig flest til os.

Hvidovre IF kommer til Aarhus med noget mere selvtillid end de sluttede året med. De har således haft en fornuftig start på foråret med en sejr, en uafgjort og to nederlag.

Seneste spillede de hjemme mod FC Nordsjælland, hvor de nok følte sig lidt uheldige i et 1-2 nederlag. Og de har vundet to ud af deres seneste tre udekampe, hvilket kun OB har gjort bedre set over samme periode.

Vores seneste kamp var jo i søndags, hvor vi vandt 1-0 i Silkeborg og kommer derfor ind til kampen søndag med 33 point på en femteplads i ligaen. Hvidovre er fortsat sidst i Superligaen med 11 point.

Vi kan gå ind til kampen med bevidstheden om, at vi har vundet fire ud af vores seneste fem kampe mod oprykkerhold, som Hvidovre IF jo er og har ikke indkasseret mål i nogen af de kampe - hvad vi i øvrigt heller ikke har gjort i seneste møde med den anden oprykker; Vejle, som endte 0-0 i årets første kamp. Men søndag er det en helt ny kamp.