FØR MANDAG: TO POKALHOLD MØDES I 3F SUPERLIGAEN

30.03.2024 06:40

Et kig på lokalopgøret inden 2. påskedag.

Det er to hold med frisk pokalsucces i benene som mødes på mandag i første runde i 3F Superligaens mesterskabsspil.

Vi som bekendt med en 3-2 sejr i Farum, mens Silkeborg også vandt deres første semifinale i Oddset Pokalen med hele 6-1 hjemme over FC Fredericia. 

Så vi kan jo håbe, at Silkeborg har fået stillet deres målsult inden lokalopgøret, der starter mandag aften på JYSK Park kl. 18. Find billetter til udebaneafsnittet lige her.Det er ikke ret lang tid siden, vi senest var en tur i Silkeborg. Det var den 10. marts, hvor det blev til en 1-0 sejr til os. Det var den fjerde sejr til os i Silkeborg set over de sidste otte kampe, hvor Silkeborg IF har taget sig af resten.

For ingen hold har hen over den periode været i stand til at vinde to kampe i træk, når lokalopgøret er blevet afviklet i Søhøjlandet. Så den tendens skal vi forsøge at gøre op med på mandag og hente den anden sejr i Silkeborg inden for en måned. 

Kampen på søndag er det 73’ende møde mellem AGF og Silkeborg IF i 3F Superligaens historie. Historisk set er det gæsterne, der har overhånden med 35 sejre mod vores 19 i de sidste 30 års fodboldhistorie, mens det i nyere tid er os, der er i førersædet med fire sejre mod Silkeborgs tre og tre uafgjorte i de seneste ti kampe.

Vi plejer ellers ikke spille uafgjort i lokalopgøret. De tre uafgjorte kampe er lige så mange som i de seneste 17 kampe før det.  


Silkeborg IF kommer altså ind til kampen ovenpå på en sejr i pokalen, men har før den tabt alle deres kampe i 3F Superligaen i 2024. Seneste liga-kamp for værterne var en udekamp mod Brøndby IF, som blev tabt 4-1, mens vi som bekendt er ubesejret i alle turneringer siden den 25. februar og vandt vores seneste Superliga-kamp 1-0 hjemme mod Hvidovre IF. 

Der bliver tit scoret i lokalopgøret. Kun fem gange siden Superligaens begyndelse har AGF og SIF spillet mod hinanden uden der er scoret af nogen af holdene.

Og i de seneste 14 møder i ligaen er der scoret hele 45 mål, hvor der i fem af kampene har været fire eller flere mål. Men vi har dog spillet uafgjort i tre ud af de seneste fem kampe, hvilket står i kontrast til de ni tidligere møder, som altid fandt en vinder.Der bliver i gennemsnit scoret 2.96 mål pr. kamp mellem os og Silkeborg i de 73 Superliga-opgør, vi har haft i nyere tid.


Måske der kommer mål fra Patrick Mortensen, der har scoret i seks forskellige sæsoner for AGF og det er mere end nogen anden spiller i de sidste 15 år.

Mortensen er oppe på ni scoringer i 3F Superligaen i denne sæson og dermed på en andenplads på topscorerlisten. Mod Silkeborg IF har Mortensen nettet fire gange i de otte kampe han har mødt Silkeborg som AGF’er. I den anden ende kræver det en del af vores modstandere for at få scoret i øjeblikket. Vi har i gennemsnit kun lukket lige under et mål ind pr. kamp i tre af vores seneste fire sæsoner i Superligaen.

1.00 i 2020-21, 0.91 i 2022-23 og 0.95 i 2023-24. Det er de bedste defensive tal af alle hold i ligaen set over de seneste fire år.I ligaen har vi i 2024 spillet til et clean sheet i tre ud af de seks kampe, vi har spillet indtil nu.

Også på udebane har den gode defensiv kastet point af sig. Vi skal således helt tilbage til den 1. oktober sidste år for at finde det seneste nederlag på udebane. Lad bare den gode stime fortsætte 2. påskedag. 


Tag med til Silkeborg på mandag og bak holdet op mod flere mål og forhåbentlig en sejr. Der er kampstart kl. 18.

Find billet via linket herunder. Husk også billetten til returkampen i pokal-semifinalen, som nu er til salg. De findes også via linket herunder.