ET KIG PÅ LOKALOPGØRET INDEN SØNDAG

06.03.2024 13:57

Der plejer at være mange mål, når vi møder Silkeborg IF. Lad os bare få flest af dem i et nyt lokalopgør på søndag.

Søndag går turen lidt vest på, når der er lokalopgør mod Silkeborg IF på JYSK Park søndag kl. 14. Der er godt gang i billetsalget, men stadig nogen at få tilbage i udebaneafsnittet lige her.

Det er ved at være længe siden vi senest var i Silkeborg. Det er nemlig helt tilbage i september i 2022, hvor vi tabte 1-0. Siden har vi mødt Silkeborg to gange i Aarhus med to uafgjorte kampe.

Og mange bliver nok stadig forpustet, når man tænker tilbage på den seneste kamp, der endte 2-2 efter en høj dramatisk forlænget spilletid.


Kampen på søndag er det 73’ende møde mellem AGF og Silkeborg IF i 3F Superligaens historie.

Historisk set er det gæsterne, der har overhånden med 35 sejre mod vores 18 i de sidste 30 års fodboldhistorie, mens det i nyere tid næsten er helt lige mellem de to mandskaber. 

Set hen over de seneste ti kampe har vi således vundet fire kampe, Silkeborg tre og vi har altså spillet tre uafgjorte.

Det er ellers ikke noget, vi plejer at gøre i lokalopgøret. De tre uafgjorte kampe er lige så mange som i de seneste 17 kampe før det.  


Silkeborg IF kommer ind til kampen ovenpå på et 3-1 nederlag i Farum i deres seneste kamp, mens vi spillede 1-1 mod OB. Det betyder, at Silkeborg IF inden kampen er nummer seks, mens vi er nummer fem.

I modsætning til os kan værterne ikke være sikre på en plads i top seks. Men næsten. De har således 27 point foran Viborg FF på 7. pladsen med 23 point. 



Der bliver tit scoret i lokalopgøret og altså fire mål i seneste kamp, og i de seneste ti kampe er der scoret 35 mål. Kun seks gange siden 1991 er en kamp mellem Silkeborg IF og AGF endt uden mål - og kun fem gange siden Superligaens begyndelse har vi spillet mod hinanden uden der er scoret af nogen af holdene.

Og i de seneste 13 møder i ligaen er der scoret hele 44 mål, hvor der i fem af kampene har været fire eller flere mål. 

Men vi har dog spillet uafgjort i tre ud af de seneste fire kampe, hvilket står i kontrast til de ni tidligere møder, som altid vandt en vinder.



Måske der kommer mål fra Patrick Mortensen, der har scoret i seks forskellige sæsoner for AGF og det er mere end nogen anden spiller i de sidste 15 år. Mortensen er nu oppe på ni scoringer i 3F Superligaen i denne sæson og dermed på en delt andenplads på topscorerlisten. 

Tag med til Silkeborg på søndag og bak holdet op mod flere mål og forhåbentlig en sejr. Find billet via linket herunder. Men skynd dig. Der er snart udsolgt.