ARBEJDSSEJR I GRUNDSPILLETS SIDSTE KAMP

17.03.2024 17:17

Søndag vandt vi hjemme over Hvidovre IF.

Referat 

Søndag lukkede vi grundspillet hjemme i Ceres Park, da Hvidovre IF var på besøg. Vi jagtede en sejr for at komme godt ind i mesterskabsspillet, mens gæsterne jagter point i deres intense bundstrid. 

Starten blev en livlig affære med muligheder til begge hold, men nok størst til os, da Mikael Anderson kom stærkt igennem, men blev reddet af Hvidovres målmand. Også Gift Links tog fat fra starten og fik sendt et par farlige indlæg i gæsternes felt. 

I den anden ende ville Hvidovre også spille med og de truede vores mål et par gange, men Bailey Peacock-Farell, som var tilbage i målet efter sin skade i seneste hjemmekamp, tog godt fra. 

Efter 20 minutter tog Anderson endnu et godt raid og blev fældet i Hvidovre-feltet. Straffespark til AGF. Men desværre for hjemmeholdet blev Patrick Mortensens forsøg reddet af Hvidovre-målmanden og vores anfører måtte konstatere det blot anden brændte straffespark i sin karriere. 

Så det var bare at arbejde videre for AGF-holdet i jagten på mål, men samtidig holde den defensive balance. For HIF var kommet til Aarhus for at spille fodbold og pressede til tider, så vi skulle fortsat være påpasselige - samtidig med, at chancer skulle skabes i den anden ende. 

Men det fik vi ikke held med frem mod pausen. I hvert fald ikke i tilstrækkelig grad mod et stærkt kæmpende Hvidovre-hold, som frem mod pausen samlede tre advarsler op. Så vi måtte gå til pausen uden mål i Ceres Park. 

2. halvleg 
Efter sideskiftet angreb vi ned mod de stemningsskabende fans på øvre B, som animerede deres helte til angreb. Det var dog gæsterne som kom til den første chance, men heldigvis for os gik afslutningen over mål. Men en advarsel til os var det. 

Også, da det efter en times tid var ved at gå galt og en Hvidovre-spiller kom igennem, og Bailey Peacok-Farrel måtte hive en stærk redning op. Det samme gjorde han ved det efterfølgende hjørnespark og vores målmand holdt på det tidspunkt fortet for os. 

Et par indskiftninger fra AGF gav mere liv som vi nærmede os de 70 minutter og vi forsøgte at kæmpe kampen over på vores side.

Men vores indlæg og vores ellers så normalt stærke standard-situationer sad ikke i skabet i dag. Og dog for, da der var spillet 72 minutter fik vi hjørnespark og her steg Tobias Anker til vejrs og kunne score sit første mål i den hvide trøje og skabe forløsning på Ceres Park.

Men AJ var også involveret i situationen og blev senere krediteret målet. Uanset, hvem der scorede var det godt at komme foran. 

Resten af kampen var vi kontrol og kunne derfor hive en arbejds-sejr hjem og slutte grundspillet med tre point, som betyder, at vi går ind til mesterskabsspillet i 3F Superligaen med 36 point. 

AGF vs. Hvidovre IF / 3F Superligaen runde 22 / Ceres Park 17. marts 2024
1-0 (0-0)
72’ 1-0: Jonas Jensen-Abbew

Advarsler: 
AGF: Jacob Andersen 
HIF: Jonas Gemmer, Jefrey Papa, Marc Nielsen 

MoM: Bailey Peacok-Farrel

Tilskuere: 9.126

AGF: 
Bailey Peacok-Farrel, Jonas Jensen-Abbew, Frederik Tingager, Tobias Anker, Jacob Andersen (60 Eric Kahl), Gift Links (60’ Mikkel Duelund, 75’ Magnus Knudsen), Frederik Brandhof, Mada Emil Madsen, Mikael Anderson, Tobias Bech (70’ Tobias Bach), Patrick Mortensen.