AGF KVINDEFODBOLD SIKRER SEMIFINALE MED SEJR I HJØRRING

09.03.2024 16:23

Lørdag vandt AGF Kvindefodbold 1-0 over Fortuna Hjørring er dermed klar til semifinalen i kvindernes pokalturnering.

Efter en længere vinterpausepause med udskiftning i truppen og træningskampe med blandende resultater, skulle vinterens forberedelser komme til sin test, da AGF’s kvinder lørdag eftermiddag spillede forårets første turneringskamp: Et kvartfinaleopgør mod Fortuna Hjørring på Nord Energi Arena.

Med en kold vind i det nordjyske og en svær bane, der har lidt under vinterens nedbør, var det to mandskaber, som havde svært ved at få spillet ordentligt i gang fra startfløjt. AGF kæmpede med at få sat sig på bolden, men det blev heldigvis nemmere, jo længere ind i halvlegen, vi kom.

Fortuna spillede med fysik, som gav hårde dueller og tænding på banen, der senere i kampen skulle vise sig at munde ud i gule kort til begge hold.

Chancerne var få, men forløsningen kom, da Julianne Ross kunne score 0-1 efter den første halve times spil. På et frispark sørgede Sarah Dyrehauge for et indlæg, der landede i feltet efter et par berøringer, og så kunne Ross få sin første AGF-scoring i hus – til stor glæde for alle de hvideklædte.

Vi holdt føringen resten af halvlegen og kunne gå til pause med føringen 0-1.

Det var hjemmeholdet, der kom bedst fra start. De pressede på for en udligning, og AGF’s bagerste kæde havde især svært ved at holde styr på Omewa Joy, Fortunas forreste kvinde.

Det skabte store chancer, og de sørgede for, at Katrine Svane skulle præstere sit bedste for at holde målet rent.

Dog blev Svane hovedperson for et indirekte frispark i feltet, da dommeren mente, at tiden brugt trukket for længe. Det gav anledning til hele tre afslutninger med blokeringer fra forsvaret, der gav spillere ekstra sved på panden.

2. halvleg blev aldrig en pæn affære fra Aarhus’ side, men vi kæmpede bravt. Særligt de sidste minutter efter ordinær spilletid blev dramatiske og intense, da Omewa Joy formåede at lægge bolden over Svane i fjerneste hjørne. Dog var linjedommeren hurtigt til at kalde en offside til stor lettelse for AGF.

Buret blev holdt rent, og AGF er nu videre til pokalsemifinalerne efter en 0-1 sejr i Hjørring.

Lodtrækningen finder sted mandag, hvor vi vil opdatere alle AGF’s kanaler, så snart vi ved mere om vores kommende modstander.

Næste weekend starter medaljeslutspillet, hvor vi tager turen over Storebælt og møder H.B. Køge på Capelli Sport Stadion. Det er søndag d. 17. marts kl. 13.

Fortuna Hjørring vs. AGF Kvindefodbold / Kvindepokalen / Nord Energi Arena / 9. marts 2024

0-1 (0-1)

30’ 0-1: Julianne Ross