VELKOMMEN TIL HENRIK DALSGAARD

27.05.2024 06:00

Nyt ansigt på Fredensvang efter sommerpausen.

AGF henter den tidligere landsholdsforsvarer Henrik Dalsgaard på en fri transfer fra FC Midtjylland, hvor Henrik Dalsgaard var anfører og netop i går har afsluttet sæsonen med at vinde det danske mesterskab. 



Henrik Dalsgaard er en erfaren spiller, som fik sin 3F Superliga-debut for AaB i 2009 - i øvrigt i en kamp mod AGF.

Siden er det blevet til mere end 500 kampe for den nu 34-årige forsvarsspiller, der startede fodboldlivet som angriber i serieklubben; Møldrup/Tostrup IF - samme klub, hvor den nuværende AGF’er Tobias Bech også har fået sin første fodboldopdragelse. 



Som professionel i AaB blev Dalsgaard omskolet til forsvarsspiller og har som sådan også siden spillet for S.V. Zulte Waregem, Brentford FC med hvem han rykkede op i Premier League og senest altså for FC Midtjylland.



Derudover har Dalsgaard 26 A-landskampe for Danmark på sit CV og har blandt andet været til VM for Danmark. Nu gælder det altså nye udfordringer for AGF.



- Det er en fornøjelse at byde Henrik velkommen i AGF. Vi har ledt efter muligheden for at styrke vores hold med en erfaren spiller som Henrik, og han kommer til at passe rigtig godt ind i AGF med sine stærke værdier, sin arbejdsetik og store vindermentalitet.



- Henrik kommer også ind med lederegenskaber og erfaring fra europæisk fodbold som er en vigtig og balancerende faktor i forhold til at udvikle vores unge spillere på førsteholdet. Og selv om han har oplevet meget som spiller i en flot karriere, er han er stadig sulten og ærgerrig på mere - både for sig selv om spiller, men også på sit holds vegne.

- Så vi ser frem til at byde Henrik velkommen på Fredensvang som forberedelserne til den nye sæson starter, siger sportschef i AGF, Stig Inge Bjørnebye. 



AGF og Henrik Dalsgaard har lavet en et-årig aftale.