STORKAMP SLUTTER SÆSONEN AF I CERES PARK

18.05.2024 08:16

Tirsdag mødes landets to største byer i sæsonens sidste hjemmekamp.

På tirsdag skrives der nyt kapitel i en kamp, der efterhånden er blevet lidt af en klassiker. Nemlig mødet mellem landets to største byer - Aarhus mod København - AGF mod FC København.I 3F Superligaens næstsidste runde i denne sæson mødes AGF og FC København i sæsonens sidste hjemmekamp i Ceres Park.

Der er nu 15.000 billetter ude til kampen, så vi ser muligvis ind i en udsolgt kamp. Det er derfor en god ide at få sikret sig en billet, hvis man stadig mangler. Det gør man lige her. 

Seneste kamp mod FC København var i Parken i april måned, hvor vi tabte 2-3 i et tæt og intenst opgør med Eric Kahl og Tobias Anker som de århusianske målscorere. 

For at finde den seneste hjemmekamp skal vi tilbage til oktober sidste år, hvor vi spillede 1-1 med Janni Serra som den århusianske målscorer. I mellemtiden har vi vundet i Parken i december. Så i denne sæson har vi delt i porten med tirsdagens gæster med en sejr til hver og et uafgjort resultat. Kamp 90

Søndag bliver kamp nummer 90 mellem AGF og FCK i 3F Superligaen - og selv om vi i de senere år har haft nogen gode resultater i ny-klassikeren, må vi også erkende, at det er københavnerne, som historisk set har haft overhånden - i hvert fald i nyere tid.

I de seneste ti kampe har vi således spillet tre uafgjorte, vundet en og tabt seks mod FC København.


Men det er ofte nogen tætte kampe, de to hold giver hinanden med tre uafgjorte og en sejr til AGF i seneste seks Superliga-kampe. Det er lige så mange i uafgjorte kampe som i de 17 opgør før det.

Vi kommer ind til kampen efter 0-1 hjemme mod Silkeborg IF, hvor vi ellers skabte chancer nok til en sejr, men altså endnu en gang måtte gå fra banen uden point.

Vores gæster tabte også deres seneste kamp, da de spillede 1-2 med FC Midtjylland i Parken. Men FC København er stadig med i guldkampen, hvor de kæmper om metal med tre andre hold, mens vi skal holde Silkeborg IF bag os i tabellen inden den sidste runde.

Flere mål?

Der er lagt op til en dyst med mål i på tirsdag. Vi har således kun to gange i mere end ti år spillet 0-0 med FCK, og i de hele taget er der ikke mange målløse opgør mellem de to hold i de 89 kampe, vi har spillet i Superligaens historie.

I de seneste ti liga-kampe er der scoret 31 mål i kampene mellem AGF og FC København.Så mon ikke der kommer mål igen søndag - gerne flest til os, hvor Patrick Mortensen jo er vores topscorer med 12 mål på kontoen indtil videre, hvilket bringer ham ind på en delt andenplads på topscorerlisten i Superligaen. Søndag er sidste 3F Superliga-kamp i Aarhus. Så kom i Kongelunden og bak holdet op for sidste gang i storkampen. Den sidste hjemmekamp i sæsonen kan blive en stor oplevelse. Hvem kan for eksempel glemme 3-3 kampen mod Brøndby IF sidste år? 

Så gå ikke glip af sæsonens sidste Superliga-kamp i Aarhus. Find din billet via linket herunder.